Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-15 07:00:00 • 4 min lezen

7e editie van muziekevenement in je oren: telefoonloos genieten van drie akoestische optredens in Amsterdam Nieuw-West

Op donderdagavond 6 november vindt in VLLA in Amsterdam Nieuw-West de zevende editie van in je oren plaats. in je oren is een tweemaandelijks muziek evenement met een verrassend concept.

Welke drie muzikanten er komen optreden is een verrassing, tijdens de optredens is het vriendelijk verboden om foto’s en filmpjes te maken – telefoonloos genieten dus – en betalen doe je niet als je binnenkomt, maar als je weggaat door middel van waardebepaling achteraf; dat is in het kort het unieke concept van in je oren.

Quotes van muzikanten die eerder bij in je oren optraden:

Parker: "Nergens in Amsterdam vind je zoiets als in je oren. Het is alsof je de stad opnieuw ontdekt"Joost van Kersbergen: “Ik heb nog nooit meegemaakt dat een publiek zo ijverig en geconcentreerd luisterde.” Midas: “Zoveel mensen en zo stil, betoverd…” Dandelion: “Het is zo fijn om zoveel erkenning te krijgen van een volle, stille zaal. Het enige wat er speelde was de muziek, een oprecht gevoel”

De stad opnieuw ontdekken De avond wordt georganiseerd door Ellen Evers, event manager, en Leendert Roosenbrand, singer-songwriter. "in je oren is een podium waar mensen nieuwe en opkomende singer-songwriters en bandjes kunnen ontdekken en waar de magie van muziek zijn werk kan doen.” Muzikanten en bezoekers reageren enthousiast. Eveline Vroonland, die speelde op een eerdere editie: “in je oren is een plek waar klein heel groot kan voelen.” Een bezoeker: "Geweldige avond. Amsterdam blijft me verrassen!”

Geen foto’s en filmpjes, wel een aandenken Er mogen geen foto's en filmpjes worden gemaakt, maar dat betekent niet dat je met lege handen naar huis gaat. De organisatie zorgt er voor dat bezoekers een herinnering aan de avond mee naar huis krijgen. Op de afgelopen editie maakte kunstenares Jonna Balk sneltekeningen van luisterende bezoekers. Een andere keer kreeg iedereen een zelfgebakken fortune cookie mee, met daarin een downloadcode van een online in je oren compilatie album. Welk aandenken luisteraars op 6 november mee krijgen, houden de organisatoren - u raadt het al - geheim.

Achteraf betalen De entree is gratis. Na afloop van het derde en laatste optreden (elk optreden duurt een klein half uur) gaan de organisatoren rond met een hoed. Daarin kunnen bezoekers een zelfverzonnen bedrag gooien. Niet zomaar wat losse muntjes, maar een weloverwogen bedrag dat voor de bezoeker de waarde van de avond vertegenwoordigt. De opbrengst van de hoed wordt verdeeld onder de muzikanten.

Meer informatie Facebook:            www.facebook.com/injeoren Twitter:                @injeoren Wanneer?            Donderdag 6 november Waar?                   VLLA, Willem Roelofsstraat 9, Amsterdam Deur open:          20.00 uur Start:                     20.30 uur

Deel via social media: