Zoek...
Albumaankondigingen

Albumaankondigingen

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-02-06 07:00:00 • 3 min lezen

Diversen

Albumaankondigingen

Op 28 April komt de nieuwe plaat 'Volume 1' van indie supergroep BNQT uit.

Op 28 April komt de nieuwe plaat 'Volume 1' van indie supergroep BNQT uit. BNQT is een project dat word begeleid door Midlake-frontman Eric Pulido en bestaat uit bekende muzikanten van Grandaddy, Travis, Band of Horses en Franz Ferdinand. Deze frisse combinatie van muzikanten resulteert in een album vol aantrekkelijke, toegankelijke, en herkenbare indiesongs. Vanwege deze internationale soep van artiesten zijn ook de opnames de hele wereld over geweest voor uiteindelijk gemixt te zijn in Denton, Texas. Het doel van het album was het combineren en profiteren van ieders eigen ervaringen en inspiraties, en naar aanleiding van hun eerste single 'Restart' kunnen we concluderen dat dit meer dan gelukt is!

Met zijn Chileense en Peruviaanse roots brengt de Amerikaanse singer-songwriter Nick Hakim een warme, hypnotiserende mix van soul, pop en jazz. Op 19 mei brengt Nick zijn debuutalbum 'Green Twins' uit, een verrassende full-length album met uiteenlopende invloeden van artiesten als Marvin Gaye en Chet Baker tot aan Sam Smith en Laura Mvula. Hakim’s eerste single 'Bet She Looks Like You' is grotendeels opgenomen in zijn slaapkamer in New York, waar hij ook voor het album een groot deel van zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Op 23 April staat Nick Hakim met zijn nieuwe show in Bitterzoet, Amsterdam.

Na vier lange jaren komt de Australische zangeres Lisa Mitchell dit jaar met haar nieuwe studioalbum 'Warriors', dat op 14 april uitkomt. Na een periode van radiostilte heeft de jonge singer-songwriter de handen ineengeslagen met Amerikaanse producer Eric Dubowsky (bekend van samenwerkingen met o.a. Flume, Chet Faker) om zo een nieuwe dimensie in haar tracks te brengen en op deze manier de charmes van haar songwriting te combineren met nieuwe, electronische invloeden. Volgens Mitchell is het een persoonlijk album, waarbij ze in het schrijfproces veel heeft nagedacht over haar eigen leven en waarom dit gaat zoals het gaat. Luister alvast naar de single 'The Boys'. Op 22 februari speelt Lisa Mitchell in de Sugarfactory in Amsterdam.

In 2017 maakt Stef Kamil Carlens zijn (bekend van Zita Swoon Group) rentree in het popcircuit met 'Stuck In The Status Quo', een prachtige plaat waarop al zijn sterktes volop worden uitgespeeld.  Bovendien treedt hij daarmee voor het eerst naar buiten onder zijn eigen naam. Dit keer wilde de Belgische muzikant de songs dichter bij zichzelf houden. “Ik heb weinig uit handen gegeven, en nauwelijks meningen van buitenaf gevraagd. Deze plaat heeft mijn groove, mijn soul, mijn ritmisch gevoel.” 'Stuck in The Status Quo' is een echte verhalenplaat geworden, en daarmee begeeft Stef Kamil zich weer op vertrouwd terrein. De eerste single 'The Journey Will Be Long' is een nummer over blind vertrouwen in politici dat keer op keer beschaamd wordt. 'Stuck in the Status Quo' verschijnt op 10 maart.

Diversen

Deel via social media: