Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-06-11 07:00:00 • 1 min lezen

Rock

Alice Cooper op 20 juni 2016 in 013 in Tilburg

TEKST: ROLAND HUGUENIN

De ongrijpbare cultfiguur en gentleman-rock-vampier is terug in Nederland met zijn show Spend the Evening with Alice Cooper.

Koolzwarte ogen, leren kleding en een hoge hoed. Galgen, guillotines, elektrische stoelen en geronnen bloed. Alice Cooper is de beul en het publiek is zijn slachtoffer. Een act met macabere retoriek waar niemand meer van opkijkt in deze tijd. Maar begin jaren 70 viel deze performance niet in de smaak van alle Amerikanen.

Cooper brak in 1971 door met ‘Killer’, zijn vierde plaat. Opeens was hij een top 10 act, met nummers als ‘Halo Of Flies’ en ‘Under My Wheels’ die ook in Nederland met open armen werden ontvangen.

In 1989 scoorde Cooper een monsterhit met ‘Poison’. Dit nummer werd door zijn fans van het eerste uur te commercieel bevonden.

Alice Cooper is na jaren terug in Nederland, met een exclusieve clubshow in 013. Wat te verwachten? Macaber drama, bloederige decorstukken en extravagante kostuums. Misschien tovert de frontman wel weer iets anders uit zijn hoge hoed. Laat deze entourage niet afleiden van het klassieke rockgeluid. Als geen ander weet Alice Cooper hoe je een geweldige, vaudeville rocktune schrijft.

AANVANG 20:30

Rock

Deel via social media: