Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-24 07:00:00 • 5 min lezen

Amsterdam Klezmer Band – Oyoyoy theatershow

Al jaren speelt de Amsterdam Klezmer Band festivals, clubs en poppodia plat. Twintig jaar om precies te zijn, en die mijlpaal wordt gevierd met een nieuwe plaat en een Europese tour, die de band ook langs de Nederlandse theaters brengt.

In het theater klinkt de Amsterdam Klezmer Band misschien wel op z’n best. De theatersetting biedt meer ruimte voor variatie tussen aanstekelijke hits en verstilde momenten. Hypnotiserende feestnummers worden afgewisseld met filmische stukken en meeslepende solo’s. In het theater komt het muzikale talent perfect uit de verf en horen we pas goed hoe virtuoos en onweerstaanbaar de band werkelijk is.

Reken op veel nummers van Oyoyoy, het nieuwe album waarop de 7-koppige band de eclectische klezmerstijl verder uitdiept. De Amsterdam Klezmer Band gaat daarbij terug naar de basis, op zoek naar de essentie van hun eigen muziek en inspiratiebronnen.

Op het podium krijgt de muzikale zoektocht naar puurheid en authenticiteit een spetterende ontlading. Bij een theatershow van de Amsterdam Klezmer Band blijkt het bijna onmogelijk om stil te blijven zitten. De vorige theatervoorstellingen eindigden zelden niet in een spontaan dansfeest.

Amsterdam Klezmer Band

Amsterdam Klezmer Band komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.  

Dat feest heeft onder andere al plaatsgevonden in 34 landen op de meest uiteenlopende festivals als Sziget (HU), Lowlands (NL), Hong Kong Jazz Festival (CN), Into the Great Wide Open (NL), Zwarte Cross (NL), Fusion Festival (DE), Suds à Arles (FR), Dranouter (BE), Horizonte (DE), Moscow Jazz (RU), North Sea Jazz (NL), Esperanzah! (BE), Stereoleto (RU) en Eurosonic/Noorderslag (NL). Al jaren speelt de Amsterdam Klezmer Band clubs, pop-en jazzfestivals en theaters plat.

Quotes

“Het weten te maken van één geheel, een kolkende, bruisende stoofpot van gevarieerde muzikale inbreng én tegelijk dat als coherent geluid neer te zetten, daarin tonen de mannen zich meester op dit album”. Writteninmusic

‘Krakend als in het begin’ DVHN

[…] klinkt na twintig jaar nog altijd even fris als ooit tevoren en met een urgentie die het lastig maakt stil te blijven zitten. Maar de AKB is natuurlijk ook méér dan dat. […] Dit zijn party animals die hebben doorgeleerd! Mixedworldmusic.com

Deel via social media: