Zoek...
Armin van Buuren werkt samen met bekende straatkunstenaars voor release van zevende artiestenalbum: 'Balance'

Armin van Buuren werkt samen met bekende straatkunstenaars voor release van zevende artiestenalbum: 'Balance'

Label : Armada Music

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-10-25 07:00:00 • 2 min lezen

Dance

Armin van Buuren werkt samen met bekende straatkunstenaars voor release van zevende artiestenalbum: 'Balance'

Minder dan een week nadat hij zijn achttiende achtereenvolgende Top 5-plaats behaalde in de DJ Mag Top 100 DJs-poll (nu #4), heeft Armin van Buuren zijn zevende artiestenalbum gelanceerd. Om de release van ‘Balance’ te vieren ging de Nederlandse dj en producer een bijzondere samenwerking aan met drie bekende straatkunstenaars en onthulde hij drie ‘Balance’-muurschilderingen in New York, Mexico City en Amsterdam.

De muurschilderingen in New York, Mexico City en Amsterdam, die gemaakt zijn door respectievelijk HoxxoH, Solteroarte en Mr. June, vertellen op hun eigen manier het verhaal achter ‘Balance’. Daarnaast beschikt elke muurschildering over een Spotify-code. Wanneer bezoekers deze code scannen zullen ze naar het album worden geleid en zo de straatkunst en muziek van het album tegelijkertijd kunnen ervaren.

De muurschilderingen zijn te vinden op de volgende locaties:
Mexico City, Mexico – Tehuantepec 273, Colonia Condesa
New York, the U.S. – Brooklyn, East Williamsburg, 345 Troutman St.
Amsterdam, the Netherlands – Nieuwezijds Voorburgwal 353

Het nieuwe album draait om het denken in mogelijkheden, om wat muziek kán zijn in plaats van wat het móet zijn. “Ik leer iets nieuws van elke track die ik maak, en iedere nieuwe creatie is het resultaat van alle platen daarvoor, de nieuwe dingen die ik geleerd heb en de mensen die ik heb mogen ontmoeten”, zegt Armin van Buuren in het voorwoord van zijn album. “Door de jaren heen is dat proces – en vooral het plezier van het maken van muziek – voor mij een belangrijkere rol gaan spelen. Door die ontdekkingstocht heb ik nu een duidelijk doel voor ogen, en focus ik me niet meer op het krijgen van erkenning voor de dingen die ik doe. Dat is het grote verschil tussen de ik van nu en de ik van een paar jaar terug. ‘Balance’ is een nieuw hoofdstuk in mijn leven, en het directe gevolg van het vinden van de juiste balans tussen het oude en het nieuwe. En het is precies die boodschap die centraal staat in die prachtige muurschilderingen in New York, Mexico City en Amsterdam.”


Dance

Deel via social media: