Zoek...
Liz Aku klaar om Nederland te veroveren

Liz Aku klaar om Nederland te veroveren

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-05-04 07:00:00 • 2 min lezen

-

Belgisch soultalent Liz Aku klaar om Nederland te veroveren

De Belgische soulartiest Liz Aku is klaar om Nederland te veroveren met haar warme, jazzy stem. Een geluid dat ze combineert met sfeervolle elektronische beats op haar nieuwe album Ankhor. Het gerenommeerde Berlijnse label Sonar Kollektiv (Jazzanova, Fat Freddy’s Drop) brengt de plaat uit op 5 mei.

Met Ankhor (een combinatie van het Egyptische symbool voor het eeuwige leven “Ankh” en “anchor”) volbrengt Liz Aku een meesterwerk van nu soul, jazz en pop en drukt hiermee haar stempel op de gevestigde scene. Het geluid is het resultaat van een zoektocht die haar onder andere leidde naar het verre Nieuw-Zeeland, waar Mara TK (frontman Electric Wire Hustle) haar hielp bij het vinden van een meer rijpe sound.

Het album is een nieuw hoofdstuk in haar loopbaan. In België is de singer-songwriter namelijk allesbehalve een nieuwkomer. Ze verdiende haar strepen als frontvrouw van de band DeLaVega en stond daarmee onder meer op podia als Rock Werchter, Pukkelpop, Eurosonic en Paradiso. Hierna volgde een solocarrière en kwam ze met haar debuutalbum Me, Versatile Me.

Single releases

Eerder dit jaar verschenen van het opkomende album de tracks Slowly (14k+ Spotify plays) en Seasons Change, waarmee Liz de interesse wist te wekken van diverse internationale blogs. Op 21 april komt de sublieme opvolger The Drum Major Instinct uit. Een nummer wat een goede weergave geeft van het complete album.

Quote Liz Aku: ‘’Ik kijk ernaar uit om mijn nieuw album ‘Ankhor' met jullie te delen!

Hier heb ik jarenlang naar toegewerkt en -geleefd en nu is het bijna zover! Ik ben benieuwd naar de reacties van het Nederlandse publiek en kan niet wachten om mijn songs live te performen tijdens het Ajuma Summer Festival op 29 juli in Zandvoort. Let the summer begin!’’

Ankhor komt 5 mei uit op vinyl, cd en in digitale vorm. Op 29 juli staat Liz Aku op het Ajuma Summer Festival in Zandvoort.

Bekijk hier Seasons Change:

Deel via social media: