Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-08-26 07:00:00 • 11 min lezen

BILLY IDOL KOMT 20 OKTOBER MET NIEUWE ALBUM

Op 20 oktober verschijnt Kings & Queens Of The Underground uit, het eerste nieuwe album van Billy Idol in bijna tien jaar. Kings & Queens Of The Underground is grotendeels geproduceerd door Trevor Horn, terwijl Greg Kurstin voor twee nummers de productie voor zijn rekening nam waaronder de eerste single Can’t Break Me Down. Deze is nu te beluisteren op billyidol.net. Het artwork voor het album is gemaakt door straatartiest en grafisch ontwerper Shepard Fairey.

Naar aanleiding van Kings & Queens Of The Underground gaat Billy Idol, met Steve Stevens die al jarenlang zijn vaste gitarist en muzikale partner is, in november op tournee door Europa en doet op zondag 16 november de Heineken Music Hall in Amsterdam aan. Voorafgaand aan Kings & Queens Of The Underground verschijnt in de week van 7 oktober de langverwachte autobiografie van Billy Idol getiteld Dancing With Myself.

Van punkpionier tot wereldster heeft William Michael Albert Broad, alias Billy Idol, een onuitwisbare indruk achtergelaten in de wereld van de populaire muziek en is al meer dan drie decennia een vaste waarde in die wereld. Zijn stijl, muziek en attitude hebben tijd en trends overstegen. In 1955 in Stanmore, Noord-Londen geboren verbleef Billy Idol als kind een aantal jaren in Long Island voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland waar hij uitgroeide tot een centraal figuur binnen de Britse punkbeweging. Als deel van de beruchte Bromley Contingent en fan van de Sex Pistols, raakte Billy Idol geïnspireerd om, van 1976 tot het einde van de band in 1981, voorman te worden de punkband Generation X. Vastberaden om door te breken in Amerika ging hij daarna de samenwerking aan met gitaargenie Steve Stevens en creëerde klassiek geworden nummers als White Wedding, Dancing With Myself, Flesh For Fantasy, Hot In the City, Eyes Without A Face, Rebel Yell, Sweet Sixteen en Cradle of Love. Billy Idol is de oorspronkelijke punk-rocker die een manier heeft gevonden om de spottende punkhouding te integreren in de pop en rock mainstream met nummers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en dat altijd zullen blijven doen.   

Deel via social media: