Zoek...
BIRTH OF JOY hebben besloten er mee te stoppen

BIRTH OF JOY hebben besloten er mee te stoppen

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-30 07:00:00 • min lezen

Rock

BIRTH OF JOY

Psychedelische ‘sixties on steroids’ rockers BIRTH OF JOY hebben besloten er mee te stoppen, of in ieder geval een pauze in te lassen voor onbepaalde tijd. Alle reeds aangekondigde shows gaan gewoon door, maar het zullen dus wel de laatste kansen zijn om de band live aan het werk te zien.

De allerlaatste show zal plaatsvinden in Paradiso te Amsterdam op 3 januari 2019. De kaartverkoop start op dinsdag 2 oktober.

Hieronder het volledige statement van de band, samen met alle laatste show data!


Groot nieuws, we hebben besloten om Birth of Joy een tijdje in de ijskast te zetten.
 
Elf jaar, 1300+ shows, een hoop verschillende bussen, vliegtuigen, boten, instrumenten, longen en levers. Goede tijden, slechte tijden, veel publiek in de zaal, nul publiek in de zaal, frustraties, ontlading, gebroken poten, bloed, zweet, tranen, enzovoorts enzovoorts. Maar het ging (en gaat) uiteindelijk om het geweldige gevoel samen te spelen en om onze gezamenlijke liefde voor goede muziek te delen. In eerste instantie alleen met ons drieën, maar later ook met jullie erbij. Enorm veel dank daarvoor, jullie waren/zijn TE GEK!
 
Nou is het zo dat Birth of Joy volledige toewijding eist. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 356 dagen per jaar. Ok, niet overdrijven, misschien 350, maar toch. Eén huwelijk, één machine, één doel, één pad. En eigenlijk is het zo simpel als dit; na elf jaar alles gegeven te hebben aan Birth of Joy begonnen we ons toch af te vragen hoe het leven zou zijn zonder Birth of Joy. Op muzikaal gebied, maar ook daarbuiten.
 
Echter, om überhaupt al na te kunnen denken over iets anders, kunnen we helaas niets anders dan Birth of Joy voor onbepaalde tijd op non-actief zetten. Aangezien het zo'n tijd slurpende machine is (en moet zijn!), is iets ernaast doen simpelweg gewoon niet mogelijk. Daarnaast is het voor ons ook niet acceptabel om er met halve energie in te gaan zitten. Dat verdient onze muziek niet en jullie al helemaal niet.
 
Dus, lang verhaal kort; we stoppen ermee! Misschien beginnen we nieuwe bands, misschien niet, misschien samen, misschien niet. Rentenieren zit er niet in, maar wie weet gaan we tuinieren, of starten we een kroeg. Wie weet. Misschien zijn we na een tijdje weer bij elkaar…
 
Het was een wilde rit en we hebben er enorm van genoten! We hopen jullie allemaal te zien bij de laatste rits shows, zodat we nog een laatste keer samen goed loos kunnen gaan.
 
De allerlaatste show is op 3 januari in Paradiso, Amsterdam.
 
HEEL VEEL LIEFDE,
 
Bob, Kevin en Gertjan

DEC 01: NL - Enschede, Metropool
DEC 08: NL - Eindhoven, Come As You Are Festival @ Effenaar
DEC 13: NL - Deventer, Burgerweeshuis
DEC 15: NL - Leiden, Gebr de Nobel
DEC 18: FR - Rennes, Ubu
DEC 20: NL - Leeuwarden, Neushoorn
DEC 21: NL - Bergen Op Zoom, Gebouw T
DEC 22: NL - Dordrecht, Bibelot
DEC 27: NL - Venlo, Grenswerk
DEC 28: NL - Arnhem, LuxorLive
DEC 29: NL - Uden, De Pul


Rock

Deel via social media: