Zoek...
Black Eyed Peas nieuw album Masters of the Sun

Black Eyed Peas nieuw album Masters of the Sun

12 oktober

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-19 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop

Black eyed Peas

Zojuist hebben de Black Eyed Peas aangekondigd dat hun nieuwe album ‘Masters of The Sun’ op vrijdag 12 oktober uitkomt. Het nieuws volgt direct op de release van de single ‘Big Love’. Het album ‘Masters Of The Sun’ is het eerste studioalbum van de Black Eyed Peas na de succesvolle, met multi-platina bekroonde LP ‘The Beginning’ uit 2010.

In ‘Big Love’ uiten de Black Eyed Peas hun zorgen over het wapen- en politiegeweld, de opkomst van alt-right en de huidige politieke situatie alsook de raciale verhoudingen in Amerika. De track gaat ook over de sociale disconnectie die social media met zich mee brengen. Maar de Peas zouden de Peas niet zijn als het nummer ook een universele, positieve boodschap verkondigt, namelijk die van liefde en hoop. De door will.i.am geproduceerde track kan worden gezien als de geestelijk opvolger van de wereldwijde hit ‘Where Is The Love’ en volgt na meerdere politiek geladen tracks die de groep de laatste tijd heeft uitgebracht. Met ‘Big Love’ zetten de Black Eyed Peas hun morele en actieve strijd voor verandering voort op gebieden als wapenwetgeving en immigratie. Zo gaan de opbrengsten van ‘Big Love’ naar ‘March Of Our Lives’, de studentenbeweging die poogt een einde te maken aan mass shootings in Amerika en de stichting ‘Families Belong Together’, opgericht tegen het asielbeleid van de regering-Trump dat kinderen van hun ouders scheidt.

Tegen het Amerikaanse media platform ‘Complex’ zei will.i.am onlangs het volgende: [the new album reflects] the philanthropy side of who we are as people…It’s more than just a message.” Om te vervolgen met: “This next record is like GPS directions on how to get there. There’s a lot of messages out there, but I think the world wants some direction. How do we get there, though? Because there’s so many messages out there; I don’t know the right messages from the wrong message. Can you send me the coordinates to get there? This is the coordinates, bro.”

Al meer dan twintig jaar verleggen de Black Eyed Peas muzikale grenzen, ook is de formatie bewezen vooruitstrevend en verrassend gebleken op gebied van audiovisuele en digitale content. Dit jaar presenteren de Peas hun eerste striproman, ‘Masters Of The Sun: The Zombie Chronicles’ met een heuse augmented reality app, naar een idee van will.i.am en uitgegeven door Marvel Comics.  

Live
Fans mogen zich opwarmen voor de liveshows van de Black Eyed Peas. Voor het eerst sinds acht jaar gaat de formatie als eenheid weer op tournee, die op 27 oktober in Londen begint. Op dinsdag 13 november luisteren will.i.am, apl.de.ap en Taboo, tezamen de Black Eyed Peas, de Amsterdamse AFAS Live op. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Dance / Pop

Deel via social media: