Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-21 07:00:00 • 3 min lezen

Bluesrock trio My Blue Van komt met tweede album

Bluesrock die je bij de lurven grijpt, gemaakt door muzikanten die elkaar haarfijn aanvoelen. Met de rauw klinkende zang, de bluesy riffs en de solide achterlinie heeft de Utrechtse band een goed geoliede machine te pakken. Met het uitbrengen van de tweede plaat Hush op 23 februari aanstaande, is de gouden driemansformatie nu klaar om de rest van Nederland te veroveren.

 

De Utrechtse band presenteert hun tweede album op zaterdag 20 februari in het Utrechtse poppodium EKKO. Als voorproefje brengt de band vandaag zijn eerste single en videoclip van het nieuwe album uit. De single heet ’25 Nights and Days’ en biedt een inkijkje in de rauwe, kippenvelmakende bluesrock die de band met het album Hush biedt. Het album is, net zoals het debuut, opgenomen in Studio Barn in the Meadow.

 

De plaat Hush is het vervolg op de alom geprezen debuutplaat As Colours Change (2013), waarmee de band hoge ogen gooide bij pers, bandwedstrijden en publiek. Ook won de band de 3voor12/Utrecht-awards voor Beste Live-act en Beste Video 2013, én de Utrecht Popprijs Publieksprijs 2012. Verder stond de band recentelijk nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland 2014. 

 

Live:

20/2 – EKKO, Utrecht (releaseshow)25/4 - Konningsnacht, Giessenburg

2/5 - JC Elektra, Sliedrecht

18/6 - Wessumerbreze festival, Wessem

 

Instore tour:

7/2 - The Village Coffe & Music, Utrecht (LiveBuild)

7/2 - Restaurant Gys, Utrecht (LiveBuild)

27/2 - Concerto, Amsterdam

28/2 - Velvet, Amersfoort

28/2 - Velvet, Leiden

 

Meer shows zullen spoedig aangekondigd worden!

 

Deel via social media: