Zoek...
BRETT NEWSKI EN BONY MACARONI GAAN VOOR TRANSATLANTISCHE SAMENWERKING OP SINGLE “DEAD TO ME”

BRETT NEWSKI EN BONY MACARONI GAAN VOOR TRANSATLANTISCHE SAMENWERKING OP SINGLE “DEAD TO ME”

Label : Treetop Records

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-07-05 07:00:00 • 2 min lezen

Pop

BRETT NEWSKI EN BONY MACARONI GAAN VOOR TRANSATLANTISCHE SAMENWERKING OP SINGLE “DEAD TO ME”

Brett Newski (US) en Bony Macaroni (NL) ontmoetten elkaar op een feestje in een krakkemikkige antikraak-woning in Utrecht. Een dorstige Newski zocht naar verkoeling, dus kondigde hij aan dat hij zijn laatste punt pizza zou ruilen voor een biertje of een glas water. Vanaf de bank herrees een arm met in de hand een lauw blikje Heineken. De arm behoorde tot een man die zich voorstelde als Bony Macaroni. Een vriendschap was gesmeed.

Aangezien ze niet langer konden hangen in de fysieke realiteit, bundelden ze de krachten in de vorm van een cross-continentale samenwerking met akoestische punk-track “Dead To Me.

Dead To Me is onderdeel van Brett Newski’s nieuwe boek en album “It’s Hard To Be A Person: Defeating Anxiety, Surviving the World & Having More Fun.” Het album bevat naast Bony Macaroni ook bijdragen van Barenaked Ladies’ Steven Page en Timbuk3’s Pat Macdonald.

IT’S HARD TO BE A PERSON

Humor en mentale gezondheid in de blender, alternative songwriter/illustrator/podcaster Brett Newski steekt de draak met zijn eigen sociale angsten door ‘mental health boosts’ te bieden in zijn eerste boek "It's Hard to be a Person: defeating anxiety, surviving the world, and having more fun."

When I’m on the road doing comedy, half my job is anxiety. Brett’s book is a great tool for how to use that energy. And the best part is, when I’m too lazy to read, I can just look at the pictures.” -Charlie Berens, Manitowoc Minute

 I love how easy Newski makes it to plow through the dark stuff with some well placed humor and grit.” -Stelth Ulvang (of the Lumineers)

 

BRETT NEWSKI
is een 90’s kid pur sang en presenteert met zijn band BRETT NEWSKI & The No Tomorrow het beste van de ‘90s alternative sound. De muziek roept op om de strijd aan te gaan met welke verwoestende krachten we ook op ons pad kunnen treffen. Van persoonlijke worstelingen met giftige relaties, laag zelfvertrouwen, eenzaamheid en apathie tot de wereldwijde problemen van vandaag de dag: de slijtage van face-to-face menselijk contact, de vernietiging van de planeet en de ontelbare vormen waarop onze verslaving aan sociale media deze problemen alleen maar vergroot. Depressies en sociale angststoornissen breken hoogterecords, en velen dan wel niet de meesten van ons moeten strijden om ons optimisme te behouden. BRETT NEWSKI gaat zowel het gesprek als de strijd aan.

BONY MACARONI
Nietsverhullend milennial-leed en oprechte levensvragen. Soms wat cynisch, soms wat zeikerig, maar altijd recht voor zijn raap. Bony Macaroni brengt het HARD en hoort jou het liefst de volle 3 minuten meeblèren. Ze willen je geen bullshit verkopen, ze willen gewoon een mooie avond. De tragikomische emo-pop van Bony Macaroni kwam zo hard en snel als de tracks doen vermoeden. Binnen een jaar speelden ze vanuit het niets precies 52 shows door Nederland, Duitsland en België. Festivals van Sniester tot Mildtfest, supports voor o.a. Tim VanTol en de legendarische Raggende Manne en een Popronde-marathon langs de lekkerste zaaltjes van het land. Na de afscheidsklapper in de Melkweg verdween frontman Stefan voor ruim een half jaar naar de US om te schrijven en te spelen (en af te studeren…) maar nu komt hij je halen. Het debuutalbum van Bony Macaroni is in de maak.

 

Pop

Deel via social media: