Zoek...
BRING ME THE HORIZON BRENGT NIEUW NUMMER UIT: PARASITE EVE

BRING ME THE HORIZON BRENGT NIEUW NUMMER UIT: PARASITE EVE

Label : Sony Music

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-06-30 07:00:00 • 1 min lezen

Pop / Rock

BRING ME THE HORIZON BRENGT NIEUW NUMMER UIT: PARASITE EVE

De Britse band Bring Me The Horizon heeft een nieuw nummer: Parasite Eve. Frontman Oliver ‘Oli’ Sykes, een groot fan van videogames, werkte voor het nummer samen met de befaamde Doom-componist Mick Gordon, wat het nummer een unieke cinematische sound geeft. Parasite Eve is de eerste track van een nieuwe EP die Bring Me The Horizon in het najaar gaat uitbrengen.

Het nummer kwam tot stand tijdens de lockdown. De isolatie bracht voor de band een bijzonder schrijfproces voort - vol video calls en opnames op afstand - waarbij de verschillende bandleden er uiteindelijk in slaagden om muziek te maken alsof ze bij elkaar in de kamer zaten. Parasite Eve is één van de tracks ze die op deze manier creëerden.

Om deze unieke nieuwe manier van muziek maken te documenteren voor de toekomst, brengt de band ook een speciale videoserie op YouTube uit, die fans meeneemt in het bijzondere creatieproces dat tijdens de lockdown ontstond. 
 
Bring Me The Horizon heeft een succesvolle paar jaar achter de rug. Vorig jaar sleepte de vijfkoppige band uit Sheffield hun tweede Grammy-nominatie en een Brit Award in de wacht. Hun album That’s The Spirit uit 2015 is inmiddels meer dan een miljard keer gestreamd.
 
Hun nieuwe track Parasite Eve is vanaf nu te beluisteren.

Pop / Rock

Deel via social media: