Zoek...
Britse comedy-grootheid Michael McIntyre naar AFAS Live

Britse comedy-grootheid Michael McIntyre naar AFAS Live

Cabaret

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-02-16 07:00:00 • 2 min lezen

Cabaret

Britse comedy-grootheid Michael McIntyre naar AFAS Live

De Britse comedian Michael McIntyre staat op zaterdag 13 mei in AFAS Live (voorheen HMH) in Amsterdam. McIntyre is één van de beroemdste stand-uppers die Engeland rijk is, met dank aan zijn vele optredens in beroemde televisieshows, uitverkochte arena-tours en vele gewonnen awards. In 2009 werd hij verkozen tot 'Best Comedian’ en in 2012 was hij de meestverdienende comedian ter wereld met dank aan zijn 'Showtime’ tour. De kaartverkoop start vrijdag 10 februari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Als Michael McIntyre met één woord kon worden beschreven dan is 'perky’ wel het meest toepasselijk. Als zoon van Canadese en Hongaarse ouders maakt McIntyre al jaren furore in zijn thuisland met zijn opgewekte voorkomen, deftige Engelse accent en vlijmscherpe observaties. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de komiek een veelgevraagd panellid en gast is van satirische programma’s op de BBC en Channel 4 zoals 'Have I Got News For You’, 'The Big Fat Quiz of the Year’, 'Mock The Week’ en 'Friday Night with Jonathan Ross’. Sinds 2015 heeft hij zijn eigen show op BBC One: Michael McIntyre's Big Show.

Loon naar hard werken voor McIntyre die met zijn grappen in 2006 doorbrak bij de 'Royal Variety Performance’ een variété voor het goede doel, opgezet door het Britse koningshuis waar miljoenen Britten op afstemmen. Voor dat evenement wordt McIntyre nog eens twee keer uitgenodigd en in 2010 krijgt hij zelfs de eer om als jongste host ooit de show zelf te presenteren. 

In de tussentijd brengt de komiek DVD’s uit van zijn theatershows die meer dan vijf miljoen keer zijn verkocht en stond hij in 2012 in 71 stadions te spelen met 'Showtime’ - waaronder 10 keer in de O2 Arena - tegenover in totaal meer dan 700.000 bezoekers. Een enorme prestatie voor de man die deze maand pas 41 wordt.

Dus als je liefhebber bent van die typische Britse humor van Engeland´s meest joviale komiek met een gezonde dosis zelfspot, dan mag je Michael McIntyre zeker niet missen.

Cabaret

Deel via social media: