Zoek...

Label: Snowstar records

Label: Snowstar

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-17 07:00:00 • min lezen

Folk / Jazz

dieleman

Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht nieuw album, Komma. Het is alweer drie jaar geleden dat de boomlange man met open armen uit Middelburg zijn laatste album Uut De Bron uitbracht. Na zijn eerdere albums, soundtracks en EP’s is Komma nu iets echt anders.

‘De Groeten’ is de eerste single van ‘Komma’, het langverwachte nieuwe dubbelalbum én boek van broeder Dieleman. Het lied is een spoken word jazz-ballade met folk instrumentarium dat deels bestaat uit jeugdherinneringen en deels uit overpeinzingen aan een waterkant. Het is een voorproefje op wat ‘Komma’ gaat brengen wanneer het op 7 september uitkomt via Snowstar Records. ‘Komma’ is nu te pre-orderen, ‘De Groeten’ is nu beschikbaar.

Drie jaar geleden bracht de goedlachse Zeeuw zijn laatste album Uut De Bron uit. Na zijn eerdere albums, soundtracks en EP’s is ‘Komma’ nu iets echt anders. Het is een dubbelalbum en fotoboek in één. Een boek met zelfgeschoten analoge foto’s, een instrumentale plaat en een plaat vol liedjes opgenomen met volledige band in Leens, Groningen. Het is een gelimiteerde release tot 500 stuks en alle CD’s en LP’s zijn gesigneerd en hand genummerd.

Het overstijgende thema van deze uitgave is het krekengebied dat in het land van Axel ligt, en de grote hoeveelheid verhalen die deze waters herbergen. broeder Dieleman over ‘Komma’: “De geschiedenis van de streek, de spookverhalen die er nog rondhangen, en ook mijn persoonlijke geschiedenis gelinkt aan deze waterkanten, het komt allemaal voorbij.”

Pre-order ‘Komma’ nu via de website van Snowstar. ‘De Groeten’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer en Bandcamp.

Na release van het album gaat broeder Dieleman op tour door Nederland. Hij start in zijn thuishaven Zeeland en gaat helemaal richting het noorden. Tickets zijn nu te koop.

30-09 Kapel van St Maarten, Hoogelande 27-10 De Rozenknop, Eindhoven 12-10 Kantine Walhalla, Rotterdam 02-11 Bleyenberg, Den Haag 14-10 Paradiso, Amsterdam 15-11 Lutherse Kerk, Groningen 25-10 EKKO, Utrecht 16-11 Statenzaal, Zwolle Voor meer info en tickets ga naar www.snowstar.nl/shows
 

Folk / Jazz

Deel via social media: