Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-02-16 07:00:00 • 4 min lezen

Brooklyn Funk Essentials @ Poppodium Duycker

Trouwe festivalbezoekers weten dat Meer Jazz met zijn tijd meegaat. Al van het begin af aan zijn er aanpassingen in de programmering, in de vormgeving van de International Big Band Competition en in de festivalambiance. Ook het muziekaanbod wordt steeds breder. Komend festivaljaar zal dat nog duidelijker worden – ook al door de nieuwe naam die voortaan wordt gevoerd: het Take Off Music Event.

Die naam geldt alleen voor wat voorheen het Meer Jazz Festival was. De naam Meer Jazz wordt wel gehandhaafd voor de organisatie als zodanig en voor alle andere activiteiten, zoals de Meer Jazz Cafés en de Meer Jazz Specials. Het eerste Take Off Music Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni – met tot slot de traditionele oecumenische gospeldienst op zondag 11 juni. De volledige programmering – ook van de International Big Band Competition – wordt in het voorjaar bekend gemaakt, maar gezien de verwachte belangstelling voor de zogenoemde topconcerten maakt Take Off Music alvast wat grote namen bekend waaronder Brooklyn Funk Essentials!

Brooklyn Funk Essentials De Brooklyn Funk Essentials is een muziekcollectief die funk, jazz en hiphop mixt, ze bestaan uit dichters en muzikanten uit verschillende culturen. In 1993 zag de groep het levensligt en het jaar daarop waren zij al niet meer weg te denken uit de New Yorkse clubscene. Zij zijn met hun eclectische funk de hele wereld overgegaan en hebben menig uitbundig publiek vermaakt. Zij blijven een mix van culturen en muzikale invloeden. Zoals ze het zelf zeggen ‘If it grooves, they wil funk it!’.

Festivalkaarten Het is mogelijk om concerten van Take Off Music Event los te bezoeken, tickets zijn dan €15,-. Het is ook mogelijk om een dagticket voor drie concerten te kopen, die zijn €36,- of om een weekendticket te bestellen, zes concerten in twee dagen, die zijn €71,-.

ProgrammaVrijdag 9 juni  2017 Schouwburg De Meerse Grote Zaal 20:00 – 21:15 uur ZO! Gospel Choire & Shirma Rouse (of Berget Lewis) Schouwburg De Meerse Kleine Zaal 21:30 – 22:45 uur Mathilde Santing sings Joni Mitchell Poppodium Duycker Grote Zaal 23:30 – 00:45 uur Kraak & Smaak LiveZaterdag 10 juni 2017 Schouwburg De Meerse Grote Zaal 19:30 – 20:45 uur Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden Schouwburg De Meerse Grote Zaal 21:45 –  23:00 uur Edsilia Rombley & all-female band Poppodium Duycker Grote Zaal 23:15 – 00:30 uur Brooklyn Funk Essentials

Dineren in Duyckercafé Het is mogelijk om voorafgaand aan het concert (vanaf 18:00 uur) te dineren in Duyckercafé, dit diner wordt geserveerd door De Smaeck. Wellicht ken je hen al, zij runnen o.a. restaurant ’t Fort in Vijfhuizen. Er is keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten of je kunt kiezen voor een menu. We raden je aan om van tevoren te reserveren, dit omdat we een beperkt aantal plekken hebben. Het actuele menu en de mogelijkheid tot reserveren vind je hier.

aanvang: 23:15tot: 00:30                          10 juni 2017

voorverkoop: € 15,-deurverkoop: € 15,-

locatie: Duycker, Grote zaal

 

Deel via social media: