Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-09 07:00:00 • 11 min lezen

Brotherhood Tour Green Lizard x COPPERSKY

De Amsterdamse rockband Green Lizard sluit samen met Utrechtse rockband COPPERSKY het jaar af met 3 shows. De mannen slaan de handen ineen tijdens deze 'Brotherhood tour', die refereert aan het feit dat in beide bands 3 broers zitten. Gedreven door gepassioneerde muzikanten maken beide bands heavy rock met veel bezieling dat live van de planken af spat. Bloed, zweet en rock!

Green Lizard

Toen Green Lizard in 2008 uiteen viel, kwam er voor frontman Remi Tjon Ajong een eind aan een periode die zijn puberteit en adolescentie kleurde. Met broer en medeoprichter Brian bleef hij echter muziek maken. En in 2012 keerde Green Lizard, aangesterkt door een gloednieuwe ritmesectie, onvermijdelijk terug op de Nederlandse podia.Na de release van single 'On Fire' (2014) werd het wat stiller rond de band. Dit najaar echter keerde de band weer terug aan het live-front met 3 uitverkochte Nirvana Tribute shows samen met o.a. Paceshifters.

COPPERSKY

Op vrijdag 4 maart dit jaar presenteerde COPPERSKY hun tweede album 'If We're Losing Everything', uitgebracht op het Duitse label Uncle-M. De Utrechters maakten de afgelopen jaren al veel indruk met hun, op Amerikaanse leest geschoeide, melancholische indie-rock (denk The Hold Steady, The Gaslight Anthem). Waarbij de kenmerkende stem van zanger Erik Zwart (vaak vergeleken met Matt Beringer en Craig Finn) de band nog eigenzinniger maakt.

In 2013 won de band de 3voor12/Utrecht Award voor meest veelbelovende act. Drie jaar verder maken ze dit meer dan waar en spelen ze, met name, onze Oosterburen plat met een waanzinnige liveshow. Tijd voor Nederland om deze 'band of brothers' in hun hart te sluiten

Voor de tour brengt COPPERSKY special een nieuwe track uit met een video van hun jeugd.

Tour data 15/12 Winston, Amsterdam 16/12 Extase, Tilburg 17/12 dB's, Utrecht

Deel via social media: