Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-09-09 07:00:00 • 11 min lezen

Canadese singer-songwriter Wendy McNeill brengt op 26 september haar album 'One Colour More'uit

Meeslepende folk noir dat waargebeurde verhalen transformeert in ‘magisch realisme’

Op 26 september komt het nieuwe album van de Canadese maar in Zweden woonachtige singer-songwriter Wendy McNeill uit. De opvolger van het goed ontvangen ‘For The Wolf A Good Meal’ uit 2012 heeft de titel ‘One Colour More’ meegekregen en verschijnt via Haldern Pop/Rough Trade.

 

De  muziek van McNeill laat zich omschrijven als folk noir. Haar stijl is opvallend, mede dankzij haar theatrale en experimentele manier van musiceren. Maar ook vanwege het gebruik van niet alledaagse instrumenten zoals bijvoorbeeld de accordeon waarvoor een duidelijke hoofdrol is weggelegd. Een groot deel van de onderwerpen die ze aansnijdt gaat over politieke en sociale gebeurtenissen en perspectieven.

 

Haar teksten zijn poëtisch en verhalend en worden van engelachtig tot grimmig of kwellend bezongen. McNeill, die door critici vaak wordt vergeleken met artiesten als Kate Bush, Björk en Sinead O’Connor, weet de luisteraar zonder enige moeite mee te nemen in haar meeslepende en avontuurlijke belevingswereld.

 

Zo ook op ‘One Colour More’. McNeill zet hiermee haar exploratie van intrigerende verhalen en moedige zielen voort. Het thema omvat goed onderzochte ware verhalen van verschillende mensen die moeite hebben zich thuis te voelen of zich aan te passen. Eenmaal binnengetreden in ‘Wendy’s World’ krijgen de verhalen zoals gewoonlijk een vleugje ‘magisch realisme’ en zodoende een sprookjesachtige twist.

 

Enkele van haar songs gaan over een weesjongen die advies krijgt van een jonge uil. Een eenzaam meisje dat bescherming vindt in de boodschappen van kraaien. De reizen en de tragische dood van een accordeonmaker verteld door diens favoriete schepping. En een moeder die droomt om haar zoon te redden van het geweld door te verhuizen en opnieuw te beginnen, maar door hun inspanningen de zoon verandert in een wolf.

 

Het op waarheid beruste verhaal over de reizen en de noodlottige dood van een accordeonmaker is vertolkt in het lied ‘In Bocca al Lupo’. De bijbehorende video is via deze link te bekijken.

 

Meer informatie over Wendy Mcneill is te vinden op www.wendymcneill.com.

 

Deel via social media: