Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-09-14 07:00:00 • 10 min lezen

Carolina Dijkhuizen brengt ode aan de Bee Gees

Zangeres Carolina Dijkhuizen brengt op haar debuut-album 'More Than A Woman' een ode aan de zingende broertjes Gibb, oftewel de Bee Gees. Het album bevat een selectie van hits en songs die Barry, Robin en Maurice Gibb niet alleen schreven voor zichzelf, maar ook voor wereldsterren als Diana Ross, Barbra Streisand en Dionne Warwick. Het album werd geproduceerd door Sven Figee en Roland Dirkse, de mannen achter Sven Hammond.

Carolina over de Bee Gees : "Ik kwam voor het eerst in aanraking met de nummers van de Bee Gees via de films 'Grease' en 'Saturday Night Fever', ik heb beide soundtracks grijsgedraaid! Ik was destijds 14,15 jaar toen ik de films zag en na wat research kwam ik erachter dat de broertjes Gibb verantwoordelijk waren voor al die hits. Op latere leeftijd ontdekte ik dat zij ook de hits schreven voor o.a. Dionne Warwick, Barbra Streisand en Diana Ross. Ik heb de muziek vaak gedraaid, maar realiseerde me pas toen ik ouder werd hoe goed deze nummers in elkaar steken. De ogenschijnlijke eenvoud is meteen de kracht van hun hits. Timing, melodielijnen, gebruik van instrumenten, alles zit zo geniaal in elkaar maar blijft tegelijkertijd zo toegankelijk. Ik wilde voor dit album een mix laten horen van het repertoire van de Bee Gees zelf en van de artiesten waarvoor zij hebben geschreven."

Meer dan 50 jaar Bee Gees Robin, Barry en Maurice Gibb startten meer dan 60 jaar (1955) geleden met hun eerste bandje, The Rattlesnakes. Later werd dit BG's, wat stond voor Brothers Gibb, en in 1960 werd dit uiteindelijk Bee Gees. De mannen tekenden in 1963 hun eerste platendeal als de Bee Gees, maar dit jaar is het exact 50 jaar geleden (1966) dat zij hun eerste wereldwijde hit 'Spicks And Specks' schreven. In 1969 verliet Robin Gibb de groep wegens artistieke meningsverschillen. De groep ging uit elkaar maar de draad werd weer opgepakt in 1975, toen de single 'Jive Talkin' een Amerikaanse nummer 1-hit werd. De Bee Gees schreven en produceerden in de jaren tachtig albums voor o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Maar ook Take That, Destiny's Child, Dolly Parton, Michael Bublé en Celine Dion wisten het repertoire te vinden van het succesvolle trio. Exact 15 jaar geleden, maart 2001, scoorde het trio hun laatste hit in Nederland met de single 'This Is Where I Came in'. Barry Gibb is de enige van de drie broers die nog in leven is. Hij vierde dit jaar op 1 september zijn 70ste verjaardag. Maurice overleed in 2003 op 53-jarige leeftijd en zijn tweelingbroer Robin overleed 4 jaar geleden op 62-jarige leeftijd.

Over Carolina Dijkhuizen Na de afgelopen tien jaar hoofdrollen in o.a. de musicals 'Aida' en 'The Lion King' gespeeld te hebben, brak Carolina Dijkhuizen (36) afgelopen twee jaar pas echt goed door. Met haar hoofdrol als Deloris von Cartier stal zij de show in de musical 'Sister Act'. Na het stoppen van de musical in augustus 2014 was zij te zien in 'De Beste Zangers Van Nederland', 'Kerstfeest Op De Dam' en 'Wie Is De Mol?' en presenteerde zij voor 1,6 miljoen kijkers voor AVRO/TROS, de 'Musical Sing A Long'. In 2015 kroop zij in de huid van Deena Jones, één van de hoofdrollen in de musical 'Dreamgirls'. Carolina nam op 11 september, na ruim een jaar, afscheid van haar rol van Nicki Marron in de succesvolle musical 'The Bodyguard', een rol waarvoor zij werd genomineerd voor een Musical Award

Deel via social media: