Zoek...
Catching Currents verschijnt op vinyl

Catching Currents verschijnt op vinyl

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-04-18 07:00:00 • 3 min lezen

Catching Currents verschijnt tijdens Record Store Day op vinyl

Sommige artiesten grijpen je bij de eerste luisterbeurt direct bij de keel. Andere artiesten nemen een omweg. Die tasten af, zetten je even op het verkeerde been en wandelen bij de tweede of derde luisterbeurt rechtstreeks je hart binnen om zich daar langdurig te nestelen. Zangeres en liedjesschrijfster Fridolijn valt in die laatste categorie.

Haar album Catching Currents, dat eind 2015 uitkwam op V2 Records, is niet onopgemerkt gebleven. Het openingsnummer Frame This groeit gestaag richting de één miljoen Spotify streams en aankomende zomer speelt Fridolijn in het Concertgebouw in Amsterdam.

Tijdens Record Store Day, op zaterdag 22 april, komt Catching Currents uit op doorzichtig vinyl. Speciaal voor al die mensen bij wie Fridolijn het hart is binnen gewandeld. Het vinyl is een uitgave van Miller Records in samenwerking met V2 Records en Fridolijn. Eric Molenaar van Miller Records: “Catching Currents is simpelweg één van de mooiste debuutalbums van Nederlandse bodem. Dit soort talent moet men koesteren. Muzikaal en tekstueel sterk in een genre wat in mijn ogen te weinig aandacht geniet in Nederland. Dit album is tijdloos en zal over twintig jaar nog steeds stevig overeind staan. Reden genoeg om deze prachtplaat, in samenwerking met Fridolijn en V2 Records, op vinyl uit te brengen.

Om de vinyl release te vieren zal Fridolijn met Yorick van Norden en Grey Lotus op 21 en 23 april onder de noemer Miller Records Presents optreden in kleine bezetting. Dit naar aanleiding van het drieluik aan Record Store Day releases van Miller Records.  Op 14 juli is Fridolijn met haar band te zien in het Concertgebouw in Amsterdam.

Fridolijn is live te zien op:
21/04   Theater De Roode Bioscoop, Amsterdam
23/04   Het Huis Verloren, Hoorn - onderdeel van het door Peter Schaper en Tim Knol opgerichte PeTiCantus
14/07   Concertgebouw, Amsterdam

Deel via social media: