Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-31 07:00:00 • min lezen

Rock

City Rock te Leeuwarden & Eindhoven

Op zaterdag 9 september, vindt Cityrock Leeuwarden plaats waar Europe, UFO, Living Colour, Fischer-Z, Navarone, King Of The World, The Grand East, Purpendicular (Deep Purple Tribute) en Molstone op het podium staan. Tickets zijn nu te koop en kosten tickets € 35 in de voorverkoop. Kijk voor meer informatie op www.cityrock.nl.

De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock. Wie kent meezingers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’ en ‘Rock the Night’ niet? Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015 verscheen het meest recente album, 'War of Kings', waarmee de band bewees nog altijd relevant te zijn in de hardrockwereld. Met zowel de klassiekers als nieuwe songs zal Europe op beide edities van Cityrock ongetwijfeld voor een feestje zorgen!

De Amerikaanse rockband Living Colour valt eind jaren ‘80 op vanwege zijn unieke mix van metal, rock, soul en funk en met debuutalbum ‘Vivid’ (deels geproduceerd door niemand minder dan Mick Jagger) behaalt de band wereldwijd succes. In 1995 stopt de band, maar gelukkig komen ze vijf later weer bij elkaar . Anno 2016/2017 brengt Living Colour een mixtape uit met een cover van Notorious B.I.G.’s 'Who Shot Ya?’ en volgt later dit jaar het nieuwe studioalbum ‘Shade'.

De Engelse rockband UFO zal ook Leeuwarden optreden. Door de jaren weet UFO mensen te raken met klassieke rocknummers zoals ‘Doctor Doctor’, ‘Shoot, Shoot’, en ‘Rock Bottom’. In 2015 bracht UFO het meest recente en alweer 22ste studio-album 'A Conspiracy Of Stars’ uit, waarop de band het klassieke UFO-geluid combineert met de muzikale inbreng van bassist Rob De Luca. Laatstgenoemde speelt sinds 2012 in de band en schreef ook nummers voor de laatste plaat.

Ook de Britse art-pop/new wave band Fischer-Z maakt in Leeuwarden zijn opwachting. Fisher-Z viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan en brengt eind maart zijn twintigste studioalbum uit, getiteld 'Building Bridges'. Verwacht op Cityrock nieuwe muziek, maar zeker ook hits als 'The Worker', 'Marliese' en 'So Long’.

Voor Cityrock Leeuwarden zijn tevens de Nederlandse rockband Navarone bevestigd, net als rhythm- & bluesband King of the World en rock- en soulband The Grand East, die met debuutalbum ‘Movano Camerata’ veel lof kreeg van de muziekmedia.

Ook de Deep Purple tribute band Purpendicular speelt tijdens CityRock Leeuwarden. Purpendicular is de beste Deep Purple Tribute die je zult zien. De muziek is gebaseerd op de  'Battle Rages On’ en ‘Purpendicular’-periode van de legendarische rockband. Verwacht krachtige, moderne hardrock uitgevoerd door vakkundige muzikanten en dynamische precisie.

De Nederlandse rockband Molstone opent het Leeuwarder rockfestival. Molstone is een stevige rockband uit Leeuwarden, die eigen werk combineert met de minder bekende, maar zeker niet de minste, rocksongs uit het verleden; stevige bluesrock van onder andere Gov’t Mule, Pat Travers en Joe Bonamassa.


Rock

Deel via social media: