Zoek...
CLASSIC WATER START 2021 MET NIEUWE SINGLE ‘TOMORROW’

CLASSIC WATER START 2021 MET NIEUWE SINGLE ‘TOMORROW’

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-01-20 07:00:00 • 1 min lezen

Indie

CLASSIC WATER START 2021 MET NIEUWE SINGLE ‘TOMORROW’

Utrechtse indieband Classic Water is vandaag terug met vierde single Tomorrow. Een nummer over vertwijfeling en wanhoopsdaden, maar zoals de lyrics al zeggen: “tomorrow this will all be gone.” Een geruststellende gedachte aan het begin van dit nieuwe jaar.

Over de single
Tomorrow gaat over iemand die gedreven wordt tot wanhoopsdaden en is deels geïnspireerd op Talking Heads’ Listening Wind. In de eerste helft van het nummer drijft de verteller de luisteraar tot de rand van de afgrond, waarna een lang instrumentaal stuk volgt dat door een indrukwekkende combinatie van melodieën en ritmes aanvoelt als een hypnotische rit over een eindeloze snelweg.

Over de band
De nummers van Classic Water roepen het gevoel op van een autorit over stoffige achterafwegen, dwars door al lang verlaten dorpen, terugdenkend aan wat er ooit was maar nooit meer zal zijn. De surrealistische woorden van zanger Tom Gerritsen zijn verpakt in nummers vol uitgestrekte instrumentale stukken met verstrengelde melodielijnen, afgewisseld met korte rock-and-roll-achtige uitbarstingen. Eerder bracht Tom folkmuziek uit als The T.S. Eliot Appreciation Society, waarmee hij meer dan 180 optredens speelde in Europa. Het is een onvergetelijke ervaring om Classic Water op het podium te zien. Het debuutalbum Concrete Pleasures is opgenomen en geproduceerd door Stacy Parrish (T Bone Burnett, Alison Krauss & Robert Plant) in een 14e-eeuwse Zweedse boerderij.

Indie

Deel via social media: