Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-21 07:00:00 • 10 min lezen

Club Amsterdam Klezmer next edition met o.a. Benjamin Herman

Na een goedgevulde eerste Club Amsterdam Klezmer volgt nu de oktober editie. Deze maand pakt de Amsterdam Klezmer Band uit met een speciale gast: altsaxofonist  Benjamin Herman. Met deze fenomenale instrumentalist in het midden zal het er ongetwijfeld heet aan toe gaan. Wat gaat het worden: klez bop en balkan blues? Stompin Mokum? Swing & kolo? Gipsy fusion? Eén ding staat vast met Benjamin beloofd het een spannende avond te worden.

In het voorprogramma staat Trio C tot de Derde uit Amsterdam. Een trio met een uniek geluid. De muziek is geïnspireerd op klezmer, balkan en zigeunermuziek, met vrijheid voor improvisatie en een onverwachte aanpak. De bandleden dagen elkaar muzikaal graag uit. 

Boy Edgar en Edison Award winnaar Benjamin Herman heeft als saxofonist en componist grote roem vergaard in binnen- en buitenland. Op zijn dertiende begon hij al met optreden in het professionele clubcircuit. Binnen een paar jaar speelde hij wereldwijd met verschillende groepen en initieerde hij zijn eigen projecten. In de negentiger jaren reikte zijn faam buiten de jazzkringen toen hij het baanbrekende ensemble New Cool Collective oprichtte. Als solist is Benjamin Herman terug te vinden op meer dan honderd albums van zeer uiteenlopende artiesten, variërend van Candy Dulfer tot Mischa Mengelberg. Vandaag de dag is Benjamin Herman een van de meest originele en productieve jazz musici van Nederland die zijn invloeden geregeld buiten de grenzen van de jazzwereld zoekt. 

20 jaar bestaan en veel touren brachten de Amsterdam Klezmer Band in contact met waardevolle muzikale contacten over de hele wereld . De band voelde de behoefte om daar iets moois mee te doen. Om de scene in hun thuisstad blijvend en aangenaam te verrijken werd Club Amsterdam Klezmer opgericht. De Amsterdam Klezmer Band speelt iedere aflevering een speciaal voor deze avond samengestelde show. Elke editie zijn er nieuwe binnen- of buitenlandse muzikanten uit diverse hoeken van het muzikale spectrum te gast. De avond zal worden afgesloten door een betere DJ  uit binnen of buitenland.

CLUB AMSTERDAM KLEZMER | DO 27 OKT | 21.00 UUR (open 20.00)  MEZRAB – WILHELMINA PAKHUIS | VEEMKADE 576 | 1019BL AMSTERDAM MEER INFORMATIE MEZRAB.NL | AMSTERDAMKLEZMERBAND.COM

Foto: Fred van Diem

Deel via social media: