Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-05-08 07:00:00 • 9 min lezen

CON BRIO - US soul belofte dit najaar in Nederland

Een van de meest indrukwekkende optredens op SXSW dit jaar was zonder twijfel de set van het uit San Francisco afkomstige Con Brio. Dit najaar staat de band voor een serie optredens in Nederland geboekt. Het wordt de eerste tour buiten de US voor de band rond frontman Ziek McCarter, maar vast en zeker niet de laatste.

Con Brio is het levende bewijs van de ‘power of soul’. Aangedreven door 21 jarige frontman Ziek McCarter - een indrukwekkende zanger en volbloed soulman -  ligt de Con Brio sound op een lijn met de hardcore funk nalatenschappen van Sly & the Family Stone en James Brown terwijl tegelijkertijd goed is geluisterd naar R&B vernieuwers als D’Angelo en Prince waardoor de focus op de toekomst blijft.

Het avontuur begon in 2013 toen de bestaande ritme sectie van toetsenist Micah Dubreuil, bassi st Jonathan Kirchner en drummer Andrew Laubacher versterking kreeg van gitarist Benjamin Andrews en de uit Texas afkomstige zanger Ziek McCarter. Het vuurwerk van de ‘Hallelujah Horns’ (Marcus Stephens & Brendan Liu) maakte de band compleet.

De muzikanten zijn constant op zoek naar meer en beter met als resultaat een dynamische live show: stuwende ritmes, strakke blazers, een groovy Hammond sound en een soulvolle stem met een onnavolgbare stage performance en schijnbaar grenzeloze energie. Con Brio live is, zoals ze het zelf noemen One hell of a party!

Con Brio stond al in het voorprogramma van onder meer  Karl Denson’s Tiny Universe, Fishbone, Meshell Ndegeocello en Trombone Shorty.

De release van debuut EP ‘Kiss the sun’ in februari 2015 markeerde de start van hun headline US tour en de ambitieuze internationale plannen voor deze veelbelovende band.

Con Brio live:

wo Sep 09 Utrecht-TivoliVredenburg (Cloud Nine)

do Sep 10 Rotterdam-Bird (via Lantaren/Venster)

za  Sep 11 Nijmegen-Doornroosje

za Sep 12 Groningen-TakeRoot Festival

Start voorverkoop: zaterdag 9 mei, 10.00 uur

 

 

Deel via social media: