Zoek...
Concertgebouw presenteert Melhem Zein in Festival Turning East

Concertgebouw presenteert Melhem Zein in Festival Turning East

Foto: Melhem Zein / © MBC

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-10-10 07:00:00 • 1 min lezen

Concertgebouw presenteert Melhem Zein in Festival Turning East

Amsterdam, 9 oktober 2017 – Het Koninklijk Concertgebouw heeft een nieuwe naam aan de programmering van Turning East toegevoegd: de Libanese zanger en publiekslieveling Melhem Zein. Op woensdag 22 november treedt hij voor het eerst op in Nederland. In de Grote Zaal laat hij het publiek kennismaken met zijn krachtige stem waarmee hij onder meer nummers in een traditionele Libanese stijl vertolkt. Festival Turning East, een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw, brengt van 20 tot en met 25 november klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran.

Melhem Zein alias ‘El Rayess’

De carrière van Melhem Zein nam na zijn deelname aan een talentenshow op de Libanese televisie in 2003, en het juist níet winnen ervan, een enorm vlucht. De in de ogen van veel mensen onterechte derde plek maakte Melhem Zein nóg populairder dan hij al was. En nog altijd is hij een van de meest geliefde zangers in Libanon en de Arabische wereld.

Zijn bekendheid ging na zijn grote doorbraak in 2003 al snel over de landsgrenzen heen. Met optredens over de hele wereld, van het Midden-Oosten en de Arabische wereld tot Australië, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en de Scandinavische landen. En op 22 november is rasmuzikant Melhem Zein voor het eerst in Nederland, samen met zijn 22-koppige live-band. Het publiek zal hits als Enti Msheeti, Mamnonak Ana, Alawwah, Ghibi Ya Chams en El Jereh Elli Baadou horen, maar ook onbekender werk. Kenmerkend voor Melhem Zein is zijn zeer krachtige stem die hem de bijnaam El Rayess , de president, opleverde.

Eerder al werd bekend dat een andere internationale grootheid, Asma Lmnawar - een van de allergrootste Arabische zangeressen van dit moment - ook een concert geeft tijdens SOUK op 23 en 24 november in het Festival Turning East.


Melhem Zein

Woensdag 22 november 2017 Grote Zaal, 20.30 uur

Het concert komt tot stand in samenwerking met Kithara Productions

Deel via social media: