Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-14 07:00:00 • 3 min lezen

Concertzender streamt 24-Hour Dronefest van Le Guess Who?

Van 20 tot en met 23 november 2014 vindt in Utrecht Le Guess Who? plaats, het festival voor avontuurlijke muziek en nieuwe bands. Op zondag 23 november is in dit kader de première van het 24-Hour Dronefest in TivoliVredenburg. De Concertzender zal dit onderdeel integraal live streamen via het X-Rated themakanaal op haar site.

 

Het 24-Hour Dronefest is een samenwerkingsverband met het New Yorkse Basilica Hudson (http://basilicahudson.com/about/). Het gehele spectrum van drone wordt in 24 uur non stop performances en installaties verkend met onder meer William Basinski, Stephen O’Malley en Tim Hecker.

 

24 uur live muziek

De Concertzender is aanwezig om, in samenwerking met de VPRO, 

 dit onderdeel van Le Guess Who op te nemen en het bovendien live te streamen. Daarnaast is zondag ook DJ Bob Rusche, presentator en samensteller van het programma X-Rated op de Concertzender, aanwezig op het 24-Hour Dronefest om zijn muzikale bijdrage te leveren.

 

Op zondag 16 november blikt Bob Rusche in zijn programma X-Rated vooruit op het Dronefest.

 

“Sound as Experience. Sound as Installation. Sound without Time. 

To honor sound in a space that enhances it and long form time schedule that allows it to expand. Seems like something we, Lovers of Sound, should do to honor the making of sound. A 24 Hour Drone is to be an all encompassing experience.” - Melissa Auf Der Maur / Basilica Hudson NY 

 

 

Uitzending:

24-Hour Dronefest

Zondag 23 november, 00.00-24.00 uur via themakanaal X-Rated op www.Concertzender.nl.

 

X-Rated / X-Ray

X-Rated is elke zondagavond van 21.00 tot 23.00 uur op de Concertzender, gevolgd door X-Ray, van 23.00 tot 24.00 uur. 

Bob Rusche is samensteller en presentator van deze programma’s.

 

 

Over de Concertzender

De Concertzender zorgt al ruim dertig jaar voor radio-uitzendingen van muziek met onverminderd hoge kwaliteit, van klassieke muziek tot jazz en van experimentele elektronica tot wereldmuziek.

 

De Concertzender zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit op de kabel en via internet. Daarnaast heeft de zender 17 themakanalen met eigen muzieksoorten. Dit gebeurt sinds juni 2014 vanaf de Ganzenmarkt in Utrecht. De 170 gedreven (vrijwillige) medewerkers maken de kwaliteitsprogramma’s die dagelijks alleen al via internet circa 6000x geluisterd worden.

Deel via social media: