Zoek...
Daughter of Darkness

Daughter of Darkness

Soundtrack uit 1971 krijgt eerste release

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-22 07:00:00 • min lezen

70's sound

Daughters of Darkness

Music on Vinyl & Butler Records brengen in samenwerking met CTM Entertainment op 13 september de soundtrack uit van de Belgische Cult Horror / Erotic Vampire film 'Daughters of Darkness'. De soundtrack van deze in 1971 verschenen film is geschreven door de prijswinnende componist François de Roubaix en zal voor het eerst op CD en vinyl uitgebracht worden.

De soundtrack is een van de hoogtepunten uit het oeuvre van de vroeg gestorven Franse componist. Jaren na de release van de film werd de soundtrack ontdekt door de New Yorkse Hiphopscene die er gretig samples uit haalde. Zo zijn o.a. Ice-T, Ab-Soul en Lil Wayne ermee aan de haal gegaan. Regisseur Harry Kümel krijgt op 13 september, tevens release datum van de soundtrack, een Lifetime Achievement Award van het Filmfestival Oostende alsmede een eigen ster op de Walk Of Fame van Oostende.

‘Daughters of Darkness’, ook bekend onder de oorspronkelijke titel ‘Les Lèvres Rouges’, is door meerdere regisseurs, acteurs en recensenten uitgeroepen tot een van de beste Horrorfilms aller tijden. Recensent Geoffrey O'Brien omschrijft de film als volgt: “Daughters of Darkness leans flamboyantly toward the artistic end of the Lesbian vampires spectrum, with Delphine Seyrig sporting Marienbad-like costumes and the Belgian director conjuring up images of luxurious decadence replete with feathers, mirrors, and long, winding hotel corridors. At the film’s core, however, is a deeply unpleasant evocation of a war of nerves between Seyrig’s vampire and the bourgeois newlyweds into whose honeymoon she insinuates herself.”

Het vinyl en de CD bevatten beide een exclusieve poster en liner notes van de hand van de zoon van François, Benjamin de Roubaix. Om de herontdekking van dit meesterwerk te vieren perst Music on Vinyl dit album op bloedrood vinyl in een oplage van 666 stuks. De CD die via Butler Records zal verschijnen bevat 3 extra remixes en een bonustrack.  

70's sound

Deel via social media: