Zoek...
David Douglas brengt Spectators of the Universe uit

David Douglas brengt Spectators of the Universe uit

Nieuw album!

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-01-30 07:00:00 • 2 min lezen

Electronic / Folk / Jazz / Klassiek

David Douglas brengt Spectators of the Universe uit

Spectators Of The Universe is het nieuwe album van de Nederlandse artiest en producer David Douglas en zal op 24 maart bij Atomnation Records / !K7 verschijnen. David Douglas arrangeerde en produceerde het album zelf.

David Douglas borduurt op Spectators Of The Universe verder op waar hij was gebleven bij het in 2014 verschenen Moon Observations, wat lovende kritieken kreeg. Dit album is niet alleen een logisch vervolg, maar ook een uitbreiding van zijn kleurenpalet. Het is een ruimtereis waarbij polyritmische beats en kleurrijke geluiden samensmelten met de warme disco en elektronische muziek. Geïnspireerd door de astrologische schriften van zijn naamgenoot uit de 18e eeuw (een onderzoeker en natuurwetenschapper) verweeft David Douglas hemelse melodieën met stuwende beats en uitgestrekte synths aangevuld met hypnotiserende zanglijnen.

Van de zonnige disco op albumopener Lucine, naar de groovende beats op Highway Of Love, tot het explosieve Pay No Mind, het album neemt constant nieuwe vormen aan. David Douglas zegt zelf over het album: "Spectators of the Universe heb ik grotendeels gemaakt in 2016. Tijdens het schrijven werd ik geïnspireerd door de grootsheid en schoonheid van het universum met alle prachtige planeten in onze melkweg. Ik kwam tot de conclusie dat we allen toeschouwers zijn van dit grootse spektakel. Meer dan toekijken en aanschouwen van het universum kunnen we niet doen. Spectators of the Universe is een ode aan de toeschouwers van ons universum."


David Douglas heeft inmiddels een goede live-reputatie opgebouwd en stond daarmee al op festivals als Pitch en Best Kept Secret. In het voorjaar zal hij zijn album presenteren, te beginnen in Paradiso.

22.03  Paradiso - Amsterdam [RELEASESHOW] event
23.03  Hedon - Zwolle
05.05  De Helling - Utrecht
09.06  Luxor Live - Arnhem

Electronic / Folk / Jazz / Klassiek

Deel via social media: