Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-08-24 07:00:00 • 9 min lezen

De Kift: A-po-ca-lyp-tisch in Bostheater

I.s.m. Bostheater presenteert P60 op 6 september de Kift in het Bostheater: A-PO-CA-LYP-TISCH! een greep uit ruim vijfentwintig jaar De Kift. A-POCA-LYP-TISCH! is een duik in het verleden van De Kift, een greep uit uit de mooiste liederen en feestelijkste nummers, van Yverzucht (1989) tot Bidonville (2014). Veel van deze nummers worden zeer zelden live door De Kift gespeeld.

Volkskrant-journalist Bert Wagendorp omschreef De Kift als volgt: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

De Kift werd in 1988 opgericht door Ferry Heijne en Wim ter Weele. Sinds het eerste album Yverzucht stelt De Kift zijn liedteksten samen uit zorgvuldig geselecteerde tekstfragmenten uit de wereldliteratuur. De albumverpakkingen van De Kift worden ontworpen door drummer Wim ter Weele en vervolgens met de hand in elkaar gezet door familie, vrienden en liefhebbers van de band. De Kift ontving in 2001 de Zilveren Harp als aanmoedigingsprijs en in 2012 de Zilveren Krekel voor de theatervoorstelling Kees de Jongen. In 2013 vierde De Kift het zilveren jubileum met een archiefalbum, -dvd, jubileumtour en Het De Kift Festival in Paradiso.

De Kift was de afgelopen weken wekelijks te zien en horen in de leader van het televisieprogramma De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk op NPO2. Momenteel werkt de band onder andere aan muziek voor de documentaireserie De Strijd, die eind 2015 wordt uitgezonden door de VARA op NPO2.

Zondag 6 september // bos open 20:00 // aanvang 21:00 // vvk €15

Deel via social media: