Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2018-09-03 07:00:00 • 2 min lezen

De Nacht van de Kaap, 10e editie!

Op Katendrecht komt de beruchte volksbuurt van weleer voor de 10e keer tot leven tijdens ‘De Nacht van de Kaap’. Een avond- en nachtvullend programma vol zinnenprikkelende muziek-, dans- en theatervoorstellingen neemt je mee naar een tijdperk waarin haven en stad hand in hand door het leven gingen met De Kaap als ondeugend middelpunt.
De ‘Ode aan de Nacht’, de muzikale liefdesverklaring aan maneschijn en duisternis, wordt dit jaar opgeluisterd door Shirma Rouse, Lenny Kuhr, Corrie van Gorp, Willem van Hanegem, Joke Bruijs, De Zusjes van Wanrooij, Pierre van Duijl en nog een paar hele snode verrassingen! Presentatie Marja van Katendrecht.

PROGRAMMA zaterdag 8 september 2018

DELIPLEIN Daar waar vroeger matrozen en meisjes van plezier arm in arm flaneerden, schuinsmarcheerders met opgezette kragen de koopwaar verkenden en Chinese straatventers hun pinda’s leurden. Het kloppende hart van Katendrecht en daarmee het epicentrum van de Nacht van de Kaap.

HET GROOTSTE DANSPALEIS Een rauwe havenloods van weleer getransformeerd in een eigentijds en eigenwijs Danspaleis, waar artiesten uit binnen- en buitenland de voetjes keer op keer van de vloer krijgen. Stilstaan is hier streng verboden.

DE PROMENADE In het Buizenpark, beter bekend als de Kensington Gardens van Katendrecht, staat de Promenade. Hier vind je naast de beste DJ’s en bands een uitzicht op de skyline van Rotterdam om je vingers bij af te likken. De jaarlijkse vuurwerkshow van de Wereldhavendagen krijg je er gratis bij.

WALHALLA Vernoemd naar dé dancing van Rotterdam, waar in de jaren ‘60 en ‘70 Rotterdamse jongeren hun eerste stapjes in het roemruchte Kaapse uitgaansleven zetten, totdat hun ouders erachter kwamen. Tijdens de Nacht van de Kaap wordt dit ondeugende verleden voor een etmaal afgestoft en in een hedendaags jasje gestoken. Let wel op: wat in Walhalla gebeurt, blijft in Walhalla!

BUSKERSTAGE Voor de beste en origineelste straatartiesten uit binnen- en buitenland ga je naar het Buskerstage. Franse violen, Britse trommels, Spaanse snaren en stembanden die stoerste zeebonk in vervoering brengen.

De Nacht van de Kaap heeft haar naam te danken aan de oude bijnaam van Katendrecht: ‘De Kaap’. Tijdens het festival wordt een beeld geschetst van de geschiedenis van het schiereiland, toen het nog een rosse buurt en zeemanskwartier was. Lees verder in GESCHIEDENIS

Fotografie JOKE SCHOT

Deel via social media: