Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-08-31 07:00:00 • 10 min lezen

De Nacht van de Kaap - Levensliederen en Sterke Verhalen Zaterdag 5 september 2015, Katendrecht Rotterdam

AANKONDIGING

tekst Roland Huguenin Op 4, 5 en 6 september worden in Rotterdam de Wereldhavendagen georganiseerd. Een jaarlijks terugkerend evenement ter promotie van de havens. Dit jaar is het thema ‘De Droomhaven’.

Alles begint met een droom. Een idee of een initiatief kan leiden tot een succesvolle onderneming. Wat in het jaar 1270 is begonnen als een droom, “…we kunnen méér doen met die nieuwe dam in de Rotte…”, is nu een plek waar plannen en ambities voortdurend in beweging zijn.

Na gedane arbeid is er tijd voor vertier en dromen worden fantasie. In ’De nacht van de Kaap’ verandert het schiereiland Katendrecht in wat het ooit was: een haven met een bruisend nachtleven. Het Deliplein, de straatjes en de kade zijn dan levendig gevuld met frivool uitgedoste mensen. Onderscheid tussen publiek en artiesten is nauwelijks te maken. Gedurende een lange, zinderende avond herleeft het roemruchte verleden van Katendrecht (in de volksmond De Kaap) als rosse buurt en zeemanskwartier. De nacht van de Kaap is een onderdeel van de Wereldhavendagen.

Op het hoofdpodium op het Deliplein wordt een ode gebracht aan de Meisjes van Plezier. Muziek uit alle windstreken, aangevuld met Rotterdamse levensliederen, brengen het internationale karakter van het schiereiland weer tot leven. Met een knipoog wordt het rosse verleden van Katendrecht bezongen.

Met onder andere Joke Bruijs, Lee Towers, Francis van Broekhuizen, Pierre van Duijl, Harry-Jan bus, Joris Lutz, Rina Wapperom, Theo Braams, Mrs. Hips Simone Roerade. De show wordt muzikaal begeleid door een showorkest met Ronald Kool, Hans Eijkenaar, Michel van Agt, Zusjes van Wanrooij. Marja van Katendrecht (Art-Jan de Vries) doet de presentatie.

Dit belooft weer een ongekend heerlijk meezingfestijn te worden!

Later op de avond zorgt Sven Hammond voor spektakel met ‘Dirty Gritty Soul!’, wanneer hij zijn orgel stevig laat gieren.

Er is heel veel meer te beleven! Maak vanaf het Deliplein een kroegentocht en ontdek live-muziek en theater met de sfeer van weleer in de omringende (theater)cafés.

In Fenixloods 1 is het Grootste Danspaleis gevestigd en in de Fenix Food Factory is zeer gevarieerd voedsel en ander vertier te vinden. Op deze locaties zijn optredens van diverse artiesten en DJ’s.

De Nacht van de Kaap opent haar deuren op zaterdag 5 september om 17:00 uur. Het programma van De Nacht van de Kaap vindt plaats op Het Deliplein, Het Rijnhavenbrugplein, Theater Walhalla en de omliggende horeca. Op de kleinere locaties kunnen slechts een beperkt aantal mensen naar binnen. Het licht gaat uit om 04:00 uur.

Een ticket geeft toegang tot alle podia. Koop een ticket online, om teleurstelling aan de deur te voorkomen.

Op vrijdag 4 september presenteert De Nacht van de Kaap het ‘Voorspel’, met Jazz legende Hans Dulfer, het psychedelische rauwe DeWolff en DJ Roccalberti. Locatie Fenixloods 1.

In samenwerking met Rotterdam Festivals presenteert De Nacht van de Kaap de ‘Kaapse Havendagen’. Een gratis programma op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag op het Rijnhavenplein met muziek, foodtrucks, een markt en vermaak voor alle leeftijden.

Vrijdag 4 september 17:00u - 23:00u

Zaterdag 5 september 13:00u - 17.00u

Zondag 6 september 13:00 - 19:00

Foto-impressie van 'De Nacht van de Kaap' 2014 (klikken)

Deel via social media: