Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-24 07:00:00 • 4 min lezen

Debuutalbum BENJAMIN CLEMENTINE verschijnt in januari 2015

Er bestaan zangers die je met hun stem vanaf de eerste noten laten meedrijven naar verre, onvergetelijke plekken en van wie je de muziek bij de eerste keer luisteren omarmt.

Benjamin Clementine is zo’n zanger.

Benjamin Clementine werd in 1988 in Londen geboren uit Ghanese ouders en groeide op in Everton, in het noorden van de stad.

Zijn muzikale leven begon op zijn 6e verjaardag toen Benjamin een speelgoed piano cadeau kreeg.

Nu, op 25 jarige leeftijd is Benjamin Clementine een talentvol zanger met een unieke stem. Hij is tekstschrijver, pianist en een fascinerend verteller die valt in de categorie Randy Newman en Gill Scott-Heron. Zijn muziek laat zich omschrijven als folk-blues, doorspekt met soul- en jazz invloeden.

Benjamin's songteksten zijn emotioneel en gaan over angst, eenzaamheid en uitsluiting en worden gezongen met de souplesse van Nina Simone en de rauwheid van Screamin’ Jay Hawkins.

 

Een paar jaar geleden nog maar, pakte de jonge Britse artiest zijn tas, verliet London en belandde min of meer bij toeval in Parijs, waar hem een bestaan wachtte als straatmuzikant.

In een metrostation, waar hij alle voorbijgangers deed stilhouden met zijn stem, werd hij ontdekt door mensen van het Franse platenlabel Behind. Zij brachten de EP Cornerstone uit. Sindsdien gonst Benjamin’s naam in het rond en die gons werd nog veel sterker toen hij in oktober 2013 optrad in het BBC tv programma Later with Jools Holland, waar hij iedereen verraste en de onverdeelde aandacht trok van niemand minder dan Sir Paul McCartney.

Begin september verscheen zijn tweede EP Glorious You, tegelijkertijd met een video van het nummer ‘Condolence’. Zie video Condolence

Het debuutalbum van Benjamin Clementine wordt op 12 januari 2015 uitgebracht door Universal Music. Het werd opgenomen in London en geproduceerd door Jonathan Quarmby, bekend van o.a. Bacon & Quarmby, Finley Quaye, Beverley Knight. 

Na optredens eerder dit jaar op Eurosonic, Into The Great Wide Open en het Northsea Jazzfestival, komt Benjamin Clementine opnieuw terug naar Nederland voor een drietal optredens: 

7 december LantarenVenster – Rotterdam

8 december Paradiso – Amsterdam

9 december Doornroosje – Nijmegen

 

  

https://www.facebook.com/benjaminclementine

Deel via social media: