Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-24 07:00:00 • 6 min lezen

Debuutalbum Shock Machine verschijnt 17 februari 2017

Shock Machine - het soloproject van James Righton waarmee hij begin 2016 begon - komt op 17 februari 2017 met het debuutalbum, simpelweg Shock Machine getiteld. Het is opgenomen in een afgelegen hutje in Zuid-Frankrijk met producer James Ford (Arctic Monkeys, Florence + The Machine, Haim) en mixer Ben H Allen (Gnarls Barkley, Animal Collective, Deerhunter). Het artwork is gemaakt door Rob Carmichael, die bekend is geworden door zijn werk voor Animal Collective, Panda Bear en Dirty Projectors.

Het album, dat via Marathon Artists verschijnt (het label van o.a. Courtney Barnett, Jagwar Ma en Baaba Maal), bevat een collectie tijdloze popliedjes waarvoor James een decennia aan inspiratiebronnen heeft omarmd. Van Todd Rundgren en Dennis Wilson tot Paul McCartney en Roxy Music. Dit alles bekeken door een brede, psychedelische 21ste-eeuwse lens waardoor het allemaal zeer hedendaags klinkt. Of zoals James het zelf stelt ‘Elton John’s Benny & the Jets on acid’.

 Aan het gevoel van een artiest om zijn eigen geluid te vinden, zonder zich iets aan te trekken wat modern of hip is, is maar moeilijk te ontkomen. Shock Machine is een album gemaakt door iemand die weer helemaal verliefd is geworden op muziek. En liefde voor muziek dat is precies waar het bij dit album om gaat.

Om het nieuws over zijn debuut passend luister bij te zetten, heeft Shock Machine de video voor zijn huidige single Lost In The Mystery gedeeld. Onder regie van Nova Dando bouwt de geweldig geschoten video verder op het succes van de clips voor zijn debuuttrack en Open Up The Sky, die werden gemaakt door Saam Farahmand, en Rightons samenwerking met Simon Amstell voor Random Acts van Channel Four.

Deel via social media: