Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-22 07:00:00 • 5 min lezen

Do 26 januari première Zo doen we dat hier van cabaretttrio Piepschuim in Diligentia Den Haag

Muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen

Donderdag 26 januari gaat Zo doen we dat hier in première in Diligentia in Den Haag, de vierde show van cabarettrio Piepschuim, bestaande uit Cor Burger, Robbert Koekoek en Jacco Westeneng. Een muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen, op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater.

Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. Maar daar gaat dit programma ook niet over. Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kopje thee of een goed glas bier. Tomeloze energie, poëtische teksten, virtuoze muziek, humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. 

Na succesvolle try-outs op Oerol in juni 2016 en in Theater Bellevue in november 2016, gaat in januari 2017 Zo doen we dat hier in première in Diligentia in Den Haag. Een muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Zo doen we dat hier tourt tot en met april 2017 door heel Nederland.  

Piepschuim bestaat uit Neerlandicus/taalfilosoof Cor Burger, bassist/basgitarist Jacco Westeneng en saxofonist Robbert Koekoek. Hun eerste voorstelling speelden zij in de finale van het Gelders Singersongwriterfestival in 2001. De jaren daarna waren zij te zien bij muziek- theater- en cabaretwedstrijden (Nederpopprijs, Camaretten), allerhande festivals (Oerol, Boulevard, Mundial) en als voorprogramma (De Kift, Stuurbaard Bakkebaard). 

In 2010 nam Senf Theaterpartners Piepschuim op in zijn stal en gingen de heren voor het eerst op tournee. Sindsdien timmeren zij stevig aan de weg. In seizoen 2010 - 2011 startte Piepschuim met zijn eerste theatertournee met de voorstelling Opgenomen. Inmiddels maakte de groep al heel wat vlieguren en maakten de mannen verschillende theaterzalen in Nederland en België aan het lachen. Piepschuim treedt ruim 120 keer per jaar op in heel Nederland. 

Script: Cor Burger Muziek, uitvoering: Cor Burger, Robbert Koekoek, Jacco Westeneng Regie-advies: Karel de Rooij Tekstadvies: Joost Laterveer Advies, coaching: Egon Kracht, Willem van Baarsen Decor, lichtontwerp: Piepschuim &Tina Meijers Techniek: Tina Meijers

Première donderdag 26 januari 2016 Diligentia Den HaagSpeelperiode januari t/m april 2017 op 22 locaties in heel NederlandMeer informatie http://www.piepschuim.comFacebook https://www.facebook.com/piepschuim/

Deel via social media: