Zoek...
Nieuw single van Douglas Firs

Nieuw single van Douglas Firs

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-05-09 07:00:00 • 3 min lezen

Douglas Firs met nieuwe single en video Shine 'em up Sadie

Douglas Firs komt vandaag met de nieuwe single Shine 'em up Sadie, geinspireerd door het verhaal van de familie Baldizzi - door Gertjan opgescharreld tijdens zijn New Yorkse zwerftochten - over de struggles van Italiaanse immigranten in New York in 1929.

De begeleidende video is een ontwapenende videoclip die liefhebbers van het Eighties kinderprogramma Tic-Tac zal ontroeren. Een nieuw album is ondertussen onderweg en zal op 28 oktober in AB Brussel en 8 november in Bitterzoet Amsterdam gepresenteerd worden.

Douglas Firs nestelde zich de afgelopen jaren in het oor en hart van de muziekliefhebber met singles als "Pretty Legs and Things to Do", "Caroline" of "Don't Buy The House" - een nummer dat menig verbouwer vanop zijn wankele stelling in de zomer van 2015 lustig meezong.

De band kwam zo op een keure uitmuntende Poppodia in de Lage Landen terecht, waarbij ze vooral de concerten op Here Comes The Summer, Dranouter, Boomtown, Amsterdam Woods, Down The Rabbit Hole en Pukkelpop onthouden als voorlopige hoogtepunten.

Tijdens een retraite en tournee van 6 weken in Canada en New York in het najaar van 2016 werd het frontman Gertjan steeds duidelijker hoe zijn derde album mag gaan klinken. Hij schreef er ineens ook een karrevracht nieuwe nummers voor.

Gertjans full band, nog steeds met Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) op bas en uitgebreid met synth-wizard Senne Guns (Pomrad, Admiral Freebee) zal deze lente een derde Douglas Firs album afwerken met Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Ray Lamontagne), klaar voor release in het najaar.

Alleen bleek de goesting om met al die nieuwe nummers te experimenteren nù al zo groot, dat de band eerder al naar een opnamestudio afreisde met producer Jo Francken om daar alvast deze eerste single op te nemen: "Shine 'em up Sadie". De tekst werd geinspireerd door het verhaal van de familie Baldizzi - door Gertjan opgescharreld tijdens zijn New Yorkse zwerftochten - over de struggles van Italiaanse immigranten in New York in 1929 (vreemd genoeg actueler dan ooit!). De muziek is meer uptempo en gedrevener dan ooit tevoren, een voorsmaakje van hoe Douglas Firs wil klinken op zijn nieuwe album: fris, wakker, hongerig, net een tikkeltje anders.

Brian Lucey  (The Black Keys, Arctic Monkeys, Beck) nam de mastering voor zijn rekening.

Deel via social media: