Zoek...
EEFJE DE VISSER BRENGT OPENINGSNUMMER SONGFESTIVALGALA UIT: GOLVEN

EEFJE DE VISSER BRENGT OPENINGSNUMMER SONGFESTIVALGALA UIT: GOLVEN

Label : Sony

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-05-21 07:00:00 • 1 min lezen

Pop

EEFJE DE VISSER BRENGT OPENINGSNUMMER SONGFESTIVALGALA UIT: GOLVEN

Gisteravond opende Eefje de Visser samen met breakdancer Redo de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en vandaag brengt ze de langere versie van het openingsnummer uit, Golven.

Foto: Chris Philippo


De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival werd gisteravond in Ahoy’ in Rotterdam geopend door Eefje de Visser en breakdancer Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo. De uitgebreide versie van het openingsnummer verschijnt vandaag. Eefje was in eerste instantie niet van plan om Golven uit te brengen, maar raakte tijdens het schrijven geïnspireerd om het Songfestival-nummer verder uit te bouwen, vertelt ze. 

Eefje: “Ik schreef de muziek van het eerste deel initieel voor de opening van het Songfestival, maar maakte er ook een hele song voor mijzelf van. Over het zoeken naar warmte en onbevangenheid in grillige tijden. Ik zocht naar synthesizer klanken die doen denken aan fonkelende sterren en een ruisende zee. Zo ontstond Golven.”

Golven is het tweede nieuwe nummer van Eefje de Visser sinds de release van haar album Bitterzoet in januari 2020. Vorige maand verscheen al de single Storm

Onlangs maakte Eefje bekend dat haar geplande najaarstour wordt verplaatst naar de lente van 2022, omdat ze in de herfst haar eerste kindje verwacht. Tijdens Lowlands op 20 augustus speelt Eefje haar laatste show van 2021. Bekijk hier de nieuwe data van de Bitterzoet Clubtour.

Pop

Deel via social media: