Zoek...
EERSTE NAMEN RED LIGHT JAZZ 2020

EERSTE NAMEN RED LIGHT JAZZ 2020

met Rymden, Kid Creole, Jasper van 't Hof, Hans Dulfer e.v.a.

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2020-02-10 07:00:00 • min lezen

Jazz

EERSTE NAMEN RED LIGHT JAZZ 2020

Op 29, 30 en 31 mei vindt de 7e editie plaats van Red Light Jazz, het Amsterdamse jazzfestival in de oude binnenstad. De nadruk ligt dit jaar op de piano en andere toetseninstrumenten. Het aantal locaties waar optredens plaatsvinden gaat al richting de 50! Het merendeel van de concerten is uiteraard weer gratis te bezoeken.

Om alvast in de stemming te komen maakt de festivalorganisatie in dit persbericht de eerste namen bekend van artiesten die tijdens Red Light Jazz 2020 zullen optreden, waaronder – gelet op het festivalthema – uiteraard veel pianisten/toetsenisten.

Internationaal
Dado Moroni (Italië), Marco Mezquida (Spanje), Gwilym Simcock (Ierland), Ramón Valle (Cuba), Youngwoo Lee Quartet (Korea/Nederland) en zojuist bevestigd als headliner van Red Light Jazz 2020: RYMDEN - Bugge Wesseltoft, Dan Berglund, Magnus Öström (Noorwegen). Dit nieuwe Noorse supertrio stond vorig jaar op North Sea Jazz en andere grote festivals en is op 29 mei voor het eerst te zien in Amsterdam!

Nationaal
Jasper van ’t Hof, Julian Schneemann, Sven Hammond, The Preacher Men, Bas van Lier, Montis, Goudsmit & Directie, Hans Dulfer, John Engels Trio feat. Jan van Duikeren
en het Cor Bakker Trio.

Red Light Jazz 2020 sluit zondagavond 31 mei, na het traditionele Red Light Jazz diner in Olof’s, af met een concert van de legendarische Amerikaanse formatie Kid Creole & the Coconuts.

Jazz

Deel via social media: