Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-01-11 07:00:00 • 11 min lezen

ELLA komt met tweede single While You Are Away

Onder de noemer ELLA schrijft Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude voor het eerst muziek vanuit een persoonlijke invalshoek. 'While You Are Away' is de tweede single afkomstig van ELLA's titelloze EP, dat op 19 januari verschijnt. 'IDWTGTKY' was het eerste geluid dat ELLA naar buiten bracht.   

Op 21 februari is de releaseshow in Roode Bioscoop in Amsterdam.

De voorverkoop start vrijdag 13 februari.

Het merendeel van het nieuwe materiaal schreef Van der Woude met minimale geluidsbezetting – zang, synths en bariton gitaar – als poging om van ideetjes voor filmcomposities kop- en staartliedjes te maken. Met een achtergrond als klassiek componiste en als popmuzikant in wijlen Houses en – meest recentelijk – Amber Arcades verzoent ELLA voor het eerst haar talent voor compositie, tekst en melodie.

Ze vond een gelijkgestemde samenwerkingspartner in Massive Attack-producer Stew Jackson, die op het door Hope Sandoval-gezongen The Spoils en Ghotpoet-samenwerking 'Come Near Me' al demonstreert intieme zang te accentueren binnen rijke arrangementen. De muziek van ELLA bevindt zich op een soortgelijk spanningsveld: door de spaarzame mix van subtiele gitaarmelodieën, minimale elektronica en vlossige synths spreken de stiltes hardop en beklijven de woorden des te meer.

LIVE DATA:

21 FEB - Roode Bioscoop, Amsterdam (Releaseshow)

Deel via social media: