Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-31 07:00:00 • 5 min lezen

Extra concert Young Gun Silver Fox in Amsterdam

Op donderdag 19 januari staat Young Gun Silver Fox voor een extra concert in Bitterzoet, Amsterdam. De belangstelling voor het allereerste optreden in Nederland -  op de dag ervoor, eveneens in Bitterzoet - was mede door de aandacht voor de laatste single 'See Me Slumber’ dermate groot dat de show in drie weken tijd uitverkocht. Kaarten voor de extra show zijn vanaf vrijdag beschikbaar via Paradiso en Ticketmaster.nl.

Young Gun Silver Fox bestaat uit Shawn Lee en Andy Platts, artiesten die hun sporen inmiddels al ruim verdiend hebben in de muziekindustrie. Zo had producer en multi-instrumentalist Lee verschillende bands, werkte hij in het verleden samen met sterren als Jeff Buckley, Kelis en Amy Winehouse en maakte hij scores voor films en tv-series. De jongere Platts is vooral bekend als leadzanger van funk-soulband Mamas Gun, door het toonaangevende Britse magazine Uncut omschreven als een ware podiumhit en een 'masterclass in blue-eyed bubblegum soul’.

West Coast Yacht rock

Het tweetal bracht eind vorig jaar het geraffineerde en veelgeprezen debuutalbum 'West End Coast’ uit. Met hitsingle 'You Can Feel It’ trok het de aandacht van menig muziekliefhebber. De sound van het tweetal laat zich makkelijk omschrijven: laid back jaren 70 westcoastpop met een vleugje eighties; schatplichtig aan legendarische bands als The Eagles, The Doobie Brothers en Hall & Oates. De stemmen en talenten van Lee en Platts lijken daarbij voor elkaar gemaakt. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is.

Op donderdag 19 januari 2017 is er een extra kans om Young Gun Silver Fox live te ontdekken. Een avond vol nostalgische weemoed naar lange autoritten met open dak over de Californische Pacific Coast Highway, langs wuivende palmbomen.

18.01.2017

 

Bitterzoet, Amsterdam 

SOLD OUT

 

19.01.2017

 

Bitterzoet, Amsterdam 

Verkoop vanaf 28.10.2016 om 10:00 via Paradiso en Ticketmaster.nl

 

Deel via social media: