Zoek...
Fernando Lameirinhas’ Fado’s over het leven

Fernando Lameirinhas’ Fado’s over het leven

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-03-21 07:00:00 • 2 min lezen

Wereldmuziek

Fernando Lameirinhas zondag 26 maart in de PaRaDoX

Na ruim vijftig jaar ervaring in het vak én in het leven, is er weer een nieuwe fase aangebroken in het leven van Fernando Lameirinhas. Een herziene kijk op zijn levenscyclus.

Lameirinhas kwam vorig jaar in aanraking zowel met het verlies van dierbaren als met de geboorte van nieuw leven. Wat doet dit met je, hoe geef je het een plek en wat gebeurt er als een schakel in je familie wegvalt of er juist een bij komt? Dominante thema’s als de liefde en de dood zullen centraal staan in zijn nieuwe voorstelling ‘E Torno’.

In zijn geheel eigen stijl, mengt Fernando de fado met muziek uit andere genres en culturen. Hierbij durft deze charmante Portugese zanger het in ‘E Terno’ nu ook aan om een kleine voet tussen de deur te zetten richting het Nederlandse repertoire. Na voorzichtige eerste duetten met onder andere Stef Bos (Hier en Ericeira, album Anaïna) en Raymond van het Groenewoud (theatervoorstelling Dos Trovadores) zal Fernando in deze voorstelling zelf solo een nummer van Toon Hermans brengen…

Pers over het programma ‘E torno’: “Zijn teksten en melodieën bezitten de balans van de muzikant die weet wat er te koop is tussen hemel en aarde,” volgens De Gelderlander. “Lieverd, een hommage aan Toon Hermans is vertederend’ zegt Jazzism.

Met Fernando Lameirinhas (zang en gitaar) en Antonio Lameirinhas (zang en bas) en in wisselende samenstelling Juan Pablo Dobal (vleugel) of Daniel de Moraes (gitaar).

Fernando Lameirinhas staat op zondag 26 maart in Paradox. Aanvang 15:00 uur, zaal open 14:30 uur. Entree €8.00 - €10.00. Kaarten via www.paradoxtilburg.nl. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

Wereldmuziek

Deel via social media: