Zoek...
Festival Grasnapolsky maakt eerste namen 2021 editie bekend

Festival Grasnapolsky maakt eerste namen 2021 editie bekend

PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-05-07 07:00:00 • 2 min lezen

Festival Grasnapolsky maakt eerste namen 2021 editie bekend

De eerste namen van het muziekprogramma van festival Grasnapolsky 2021 zijn: LUWTEN, The Vices, Paceshifters, Kids With Buns, EMY, PAARD. en The Haunted Youth. De achtste editie van Grasnapolsky vindt plaats van 30 juli t/m 1 augustus in en rondom de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda (Noord-Groningen). De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Muziekprogramma
Niets ligt bij Grasnapolsky voor de hand en avontuur is een gegeven. Het festival laat bezoekers kennismaken met opkomende, talentvolle acts en artiesten. Veel bands die op Grasnapolsky staan, spelen een jaar later op de grote festivals - zo speelden Weval, Altin Gün, Eefje de Visser en Froukje bijvoorbeeld hun eerste shows op Grasnapolsky. Ben Ascherman, programmeur van het festival: “Grasnapolsky boekt ieder jaar de nieuwste acts van Nederlandse en Vlaamse bodem aangevuld met internationale namen. Ondanks de coronabeperkingen heeft het festival daarom voor deze editie weinig concessies hoeven te doen in de programmering.”

LUWTEN is terug op Grasnapolsky. Zij speelde haar allereerste show in 2016 op het festival. Haar tweede, gloednieuwe album Draft, waarop LUWTEN electronica, organic noise en melodische instrumenten mixt met intieme, compromisloze teksten, werd met lovende kritieken ontvangen. De Groningse band The Vices stond al op Eurosonic Noorderslag, werd uitgeroepen tot 3FM Talent en brengt een contrasterende mix van britpop en surfrock, met invloeden van The Strokes en Cage the Elephant. Strak, explosief, speels en dansbaar. Rocktrio Paceshifters speelde al op Zwarte Cross, het internationale showcasefestival SXSW en deed vorig jaar een campingtour door Nederland. Hun single Hurdles werd vorig jaar door 3voor12 gezien als "misschien wel de sterkste Nederlandse rocksingle in jáááren".

Nieuw Vlaams talent ontdekken
Op Grasnapolsky krijgen de nieuwste acts uit België ieder jaar een podium. Eerdere jaren ontdekten bezoekers acts als Bazart, Tamino, Zwangere Guy en Faces on TV, acts die nu bovenaan de affiches van de grote festivals staan en grote (inter)nationale tours doen.

Traditiegetrouw werkt Grasnapolsky voor het programma samen met Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, expert in Nederland voor actuele vernieuwende Vlaamse podiumkunst, beeldende kunst en muziek.

De eerste namen uit deze gezamenlijke programmering zijn: Kids With Buns, The Haunted Youth, EMY en PAARD. Met hun sfeervolle gitaren en androgyne stem creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt. De band werd eerder dit jaar geselecteerd door Studio Brussel voor De Nieuwe Lichting 2021. The Haunted Youth brengt meeslepende psych pop - debuutsingle ‘Teen Rebel’ won onlangs De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De in Parijs geboren EMY is amper 21, maar nu al geldt deze Gentse als een van de grootste talenten in Europa. De muziek van instrumentaal trio PAARD. reist van eclectische hiphop naar een freestyle van funk - met een aantal onverwachte uitstapjes tussendoor. 

Thema editie: ‘Weg uit de stad’ 
Naast verdere aanvullingen op het muziekprogramma maakt de organisatie binnenkort ook het kunst- en expeditieprogramma van Grasnapolsky bekend. Erfgoed, kunst, natuur, omgeving en muziek gaan op het festival hand in hand. Dit jaar zijn we meer dan ooit massaal de paden op, de lanen in getrokken. Met het thema 'Weg uit de stad' nodigt Grasnapolsky bezoekers uit tijdens het festival verder op avontuur in eigen land te gaan. De natuur en omgeving van het Oost-Groningse Scheemda lenen zich daar perfect voor.


Kaartverkoop en glamping
Weekendtickets voor Grasnapolsky kosten €147,50 inclusief een plek op de camping met eigen tent. Daar bovenop kunnen bezoekers een upgrade bestellen om met een camper of caravan te komen. Glamping is ook mogelijk, in vooraf opgezette tenten en tipi's. Het terrein van de fabriek wordt ingericht als festivalcamping waar gedurende het weekend ook randprogramma plaatsvindt. 

Deel via social media: