Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-20 07:00:00 • 5 min lezen

Folkpop band The Staves brengt 'Blood I Dept' EP uit

De Engelse band The Staves brengt op 24 oktober hun EP 'Blood I Bled' uit (Atlantic/Warner).  Deze zal alleen digitaal verkrijgbaar zijn en is de opmaat naar het in 2015 te verschijnen tweede studioalbum. In eigen land staat de titeltrack, die ook op de nieuwe plaat terug te horen is, inmiddels op de BBC6 B-lijst. De single start rustig en lieflijk om vervolgens bombastische vormen aan te nemen. De bijbehorende video is hier te bekijken.

 

The Staves bestaat uit de drie zussen Staveley-Taylor. Geïnspireerd op de muziek van artiesten als Joni Mitchell, Crosby, Still & Nash en Simon & Garfunkel, hebben ze een eigentijdse sound van meeslepende, pure en oprechte folkpop ontwikkelt. Het meest herkenbaar als ook als betoverend en indrukwekkend ervaren, zijn de perfect uitgebalanceerde, loepzuivere en engelachtige samenzang/harmonieën.

 

Optredens tijdens open podium avonden luidden de muzikale carrière van The Staves in. Al gauw vielen ze op en werden ze uitgenodigd om een vocale bijdrage te leveren op het album 'Praise and Blame' van Tom Jones (2010). Datzelfde jaar verscheen de 'Facing West EP', gevolgd door de 'Mexico EP' (2011), de 'Motherlode EP' (2012) en het debuutalbum 'Dead & Born & Grown' (2012), dat door critici vol lof werd ontvangen.

 

In 2013 was The Staves te zien in het Nederlandse clubcircuit en stonden ze o.a. op Lowlands en Into The Great Wide Open.

 

Meer informatie over The Staves is te vinden op www.thestaves.com

Deel via social media: