Zoek...
GARLAND JEFFREYS

GARLAND JEFFREYS

45 jaar na solo debuutalbum in Paradiso te Amsterdam

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-12 07:00:00 • min lezen

Pop

Garland Jeffreys

Op dinsdag 17 april a.s., 45 Jaar na het verschijnen van zijn solo debuutalbum op Atlantic Records en de release van de single “Wild in the Streets”, staat Garland Jeffreys in Paradiso. 73 jaar And still going strong! Dat bewijs leverde hij vorig jaar nog met de release van het album “14 Steps to heaven”, dat lovende kritieken alom opleverde.

“Brooklyn-born” singer-songwriter Garland Jeffreys mag met een carrière van meer dan veertig jaar met recht en trots de titel ‘oude rocker’ dragen. Hoewel rocker de lading niet geheel dekt. Het meest bekend is hij van het nummer ‘Matador’ van begin jaren tachtig en ‘Hail Hail Rock ‘N Roll’ van begin jaren negentig. En dat zijn nummers met sterke invloeden van reggae, soul en R&B. Zijn nummers ademen de straten van New York en rocken als Lou Reed en de Rolling Stones op één podium, getuige zijn laatste plaat uit 2017, ‘14 Steps to Harlem’. Van proto-punk tot rock tot folk tot blues en reggae (volgens Bob Marley was Jeffreys “the best interpreter of reggae in the US”) Jeffreys muziek en zijn samenwerkingen beslaan een breed spectrum. Zo werkte hij samen met o.a. Dr. John, The E Street Band, John Cale, Michael Brecker, Larry Campbell, The Rumour, James Taylor, Sly & Robbie, Sonny Rollins, Linton Kwesi Johnson, Bruce Springsteen, U2 en Lou Reed.

De 73-jarige songwriter blijft leveren wat fans intussen van hem gewend zijn, edgy emotionele rauwe teksten gecombineerd met een soepele stem en een schijnbaar onbeperkt arsenaal aan stijlen.

Pop

Deel via social media: