Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-24 07:00:00 • 3 min lezen

Genomineerden Edison Klassiek voor Challenge Classics en de Publieksprijs

Vandaag maakte de Edison Stichting de genomineerden van de Edison Klassiek 2016 bekend, drie van deze genomineerden komen uit de 'stal' van Challenge Classics: sopraan Anna Lucia Richter, het Ebonit Saxophone Quartet en De Nationale Opera. En ook de genomineerden voor de Edison Klassiek Publieksprijs zijn nu bekend, en daar zit violiste Simone Lamsma bij, samen met pianist Robert Kulek. Er kan gestemd gaan worden!

Maar eerst dus de genomineerden binnen de verschillende categoriën. We hebben nominaties in de categoriën 'De solist – vocaal', 'de opera' en 'het debuut'.

In de categorie 'De solist – vocaal' is dus genomineerd:

*Anna Lucia Richter (Britten/Brahms/Schumann – Liederkreis

In het juryrapport staat onder meer te lezen:

"Je moet maar durven: een liedrecital afwisselen met improvisaties. Anna Lucia Richter, de aanstormende Duitse sopraan, valt met haar debuut-cd overtuigend binnen."

In de categorie 'De opera' is genomineerd:

*Jacquelyn Wagner, e.a. Dutch National Opera/Netherlands Philharmonic Orchestra o.l.v. Marc Albrecht (Strauss – Arabella)

In het juryrapport staat onder meer te lezen:

"Elke opname van Richard Strauss' opera Arabella is een aanwinst. Al helemaal als dirigent Marc Albrecht het Nederlands Philharmonisch Orkest met koor en solisten boven zichzelf uittilt."

In de categorie 'Het debuut' is genomineerd:

* Ebonit Saxophone Quartet (Haydn/Webern/Reger/e.a. – The Last Words of Christ).

In het juryrapport staat onder meer te lezen:

"Het Ebonit Saxofoon Kwartet heeft een indrukwekkende klank en levert hier met wendbaar en helder samenspel een even ambitieus als imposant debuut af. Het treffend gearrangeerde Sieben letzten Worte van Joseph Haydn vormt de ruggengraat van deze prachtige cd, met een bijzondere bijdrage van Claron McFadden."

 

Anna Lucia Richter en Michael Gees

Volgende week dinsdag 25 oktober, is sopraan Anna Lucia Richter in Nederland voor een concert met pianist Michael Gees. Het recital vindt plaats in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en zal het programma van het album 'Liederkreis' omvatten. Dat wil dus zeggen: liederen maar daarnaast ook improvisaties!

Simone Lamsma en Robert Kulek

Violiste Simone Lamsma en pianist Robert Kulek zijn voor de cd Sonatas for Violin and Piano genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs en er kan op Simone en Robert gestemd worden!

Ze zijn genomineerd samen met nog vier andere artiesten/ensemble, te weten:

* Lucas & Arthur Jussen (Mozart – Double Concertos)

* Hesperion XXI o.l.v. Jordi Savall (Various - Le Voyageur de l'Islam Part I: Du Maroc à l'Afghanistan)

* L’Arpeggiata o.l.v. Christina Pluhar (Cavalli - L’Amore Innamorato)

* Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof (Piazolla/Granados/e.a. - In Concert)

Op zondag 27 november worden de winnaars bekendgemaakt. Een aantal winnaars ontvangt de Edison tijdens de live uitzending van Podium Witteman op NPO 2.

Deel via social media: