Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-21 07:00:00 • 5 min lezen

George Dalaras met Classics in Nieuwe Luxor

George Dalaras, de meester van de Griekse volksblues, komt naar Nederland. De 67-jarige zanger/musicus uit Piraeus speelt al bijna een halve eeuw wereldwijd voor volle zalen en verkocht in de loop der jaren meer dan twintig miljoen platen. Deze levende legende en heruitvinder van de traditionele rembetiko muziek staat met zijn band op maandag 15 mei 2017 in het Nieuwe Luxor. De kaartverkoop voor zijn 'Dalaras Classics’ begint op zaterdag 15 oktober via Ticketmaster en het Nieuwe Luxor.

Dalaras is met recht een voortrekker en ambassadeur van de Griekse muziek te noemen. Zo was hij de eerste artiest die buiten zijn vaderland grote concerten gaf en op internationale topfestivals stond. Zo speelde hij onder meer in het Parijse Olympia Theater en in de legendarische Royal Albert Hall in Londen. Daarnaast werkte hij samen met grote namen als Sting, Bruce Springsteen en Peter Gabriel en mocht hij zelfs voor Nelson Mandela optreden. Dalaras bracht in zijn bijna vijftig jarige carrière meer dan zeventig platen uit, waarvan sommige de multi-platina-status bereikten.

De Griekse volkszanger staat bekend om zijn melancholische en krachtige stemgeluid, waarmee hij zijn vele fans steevast emotioneel weet te raken. Daarbij is hij altijd trouw gebleven aan zijn Helvetische muzikale roots: de bluesy rembetiko, die hij vermengt met latin-, rock en folkinvloeden. Dalaras stond al meerdere keren op Nederlandse podia, zoals Carré en de Heineken Music Hall en keert komend jaar terug naar Rotterdam, waar hij eind 2015 samen met Maria Fanrantouri een optreden verzorgde.

Op maandag 15 mei 2017 speelt hij met band in het Nieuwe Luxor zijn 'Dalaras Classics’, waarbij hij de mooiste liedjes uit zijn indrukwekkende loopbaan ten gehore zal brengen. Een niet te missen kans voor de liefhebbers van traditionele Griekse volksblues in het bijzonder en fans van fabelachtig mooie zang in het algemeen.

Deel via social media: