Zoek...
Gevarieerde en rijk gevulde negende editie van Festival De Oversteek

Gevarieerde en rijk gevulde negende editie van Festival De Oversteek

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-08-14 07:00:00 • min lezen

Gevarieerde en rijk gevulde negende editie van Festival De Oversteek

Artiesten in alle disciplines presenteren zich in uniek rivierenlandschap.

Op zondagmiddag 3 en 10 september 2017 is de negende editie van Festival De Oversteek. Op 22 sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord zijn zo’n 50 acts en voorstellingen in alle kunstdisciplines te zien. Nieuw dit jaar is Atelier TAW: twaalf jonge dans- en theatermakers presenteren een speciaal voor het festival gemaakte voorstelling. Ook is er een tweede editie van Expeditie Noord: twee beeldend kunstenaars nemen publiek mee op een avontuurlijke kunststruintocht over eiland Veur-Lent. Tickets zijn per direct te koop op festivaldeoversteek.nl.

Rijk programma op unieke locaties

Festival De Oversteek nodigt artiesten uit alle disciplines uit om vaak nieuw werk te presenteren op unieke locaties: waalstrandjes, natuurakkers, landgoederen, ooibosjes, tuinen, dijkhuisjes, forten en ateliers. De Kift tovert met zijn fanfarepunk een boerenschuur om tot popzaal. Het Vlaamse Bony King speelt hemeltergend mooie americana in een boomgaard, en iET & Conny Janssen Danst (unieke samenkomst van muziek en dans) is te zien in een botenloods. Er zijn ook optredens van o.a. bFAKE (met DJ DNA, ex-Urban Dance Squad), Estafest (met gitaarvirtuoos Anton Goudsmit, o.a. New Cool Collective), De Wolven en drie jonge auteurs afgevaardigd door Literair Productiehuis Wintertuin.

Atelier TAW

In 2017 is de eerste editie van Atelier TAW: de werkplaats voor dans en theater van Festival De Oversteek. Sinds begin juni zijn twaalf jonge makers aan de slag met nieuwe voorstellingen op bijzondere binnen- en buitenlocaties. Alle makers laten zich inspireren door natuur en cultuurhistorie ter plekke, en het omringende landschap. Zij presenteren het resultaat, een nieuwe productie van zo’n 20 minuten, op beide festivaldagen.

Expeditie Noord

In 2017 is de tweede editie van Expeditie Noord: een avontuurlijke kunststruintocht door het Rivierenpark. Beeldend kunstenaars Dorien de Wit en Isolde Venrooy nemen publiek op sleeptouw en betrekken het in hun interpretatie van het landschap. Er zijn wandelingen van een half uur op beide festivaldagen. Op de voorafgaande zaterdagen zijn extra lange wandelingen, inclusief een afsluitende gezamenlijke maaltijd.

Kinderprogramma, rondleidingen en meer

Voor jonge overstekers is er genoeg te beleven: er zijn aansprekende kindervoorstellingen van onder meer Kletskous en leuke doe- en speelactiviteiten. Voor jong én oud zijn er leuke én leerzame rondleidingen, zoals de bezichtiging van Landgoed Doornik in samenwerking met Open Monumentendag en een wildplukwandeling van Ellen Mookhoek.

Kaartverkoop

Tickets voor Festival De Oversteek zijn te koop op festivaldeoversteek.nl. Dagkaarten voor 3 september kosten € 12,50, voor 10 september € 17,50. Een passe-partout kost online € 25,-.

Deel via social media: