Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-01 07:00:00 • 3 min lezen

GHOST OP 6 APRIL NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL

De Grammy Award winnende heavymetalband Ghost speelt op donderdag 6 april een concert in de Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) in Amsterdam. Ghost staat bekend om hun excentrieke podium performance, occulte thematiek en de geheimzinnige identiteit van de bandleden. De show is onderdeel van het Europese deel van de Popestar Tour. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande dinsdag 29 november om 10.00 uur via Ticketmaster.

Ghost wordt binnen de metalscene al vanaf dag één geroemd om hun eigen geluid en mysterieuze voorkomen. Muzikaal is het duidelijk hoorbaar dat ze inspiratie halen uit de muziek van bands als Black Sabbath, Blue Öyster Cult en Mercyful Fate. Echter combineert de band het zwaardere 70’s hardrock geluid met luchtige en pakkende popelementen. De afgelopen twee jaar behaalden de Zweedse occult rockers steeds meer internationaal succes dankzij hun derde studioalbum Meloria. Voor de eerste single Cirice van dit album ontving Ghost zelfs een Grammy Award for Best Metal Performance. Het aankomende vierde studioalbum zal Popestar gaan heten. De Popestar tour ging eerder dit jaar al van start in Noord-Amerika en zal volgend voorjaar dus ook Europa aandoen. Tijdens de tour speelt de band zowel nummers van de Popestar EP als van het laatste studioalbum Meloria.

Ghost is op zijn minst een merkwaardige band te noemen. Met duidelijke occulte thematiek in hun muziek en het excentrieke en mysterieuze voorkomen blijft de band verrassen en blijft de fanschare groeien. De leadzanger van de band is de, met zogeheten corpse-paint beschilderde ''anti-paus'', Papa Emeritus en achter de instrumenten staan vijf Nameless Ghouls die gehuld gaan in maskers en lange zwarte gewaden. Bij ieder nieuw album treed een opvolger van Papa Emeritus aan. De huidige frontman is Papa Emeritus III. Tot de dag van vandaag is niet duidelijk wie de leden van Ghost zijn. Het mysterie rond de bandleden blijft fans en vele anderen bezighouden.

 

Deel via social media: