Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-11-23 07:00:00 • 7 min lezen

Ginger Baker Jazz Confusion in uitverkochte Grounds Rotterdam 28 november 2015

28 november 2015 Grounds Rotterdam UITVERKOCHT

De Britse drummer Ginger Baker werd eind jaren ’60 wereldberoemd met Cream, zijn powertrio met Eric Clapton en Jack Bruce. Daarvoor maakte al hij naam in de Londense jazzclubs, waar hij de kneepjes van het vak leerde van zijn grote voorbeeld Phil Seamen. Hij vierde succes met Graham Bond Organization en Blind Faith voor hij naar Afrika vertrok. In Lagos richtte hij een studio op en was daarmee van levensbelang voor de afro-beat, de beweging rond bandleider Fela Kuti.

Ginger Baker reisde over de hele wereld en woont tegenwoordig in Zuid-Afrika. In zijn huidige kwartet Jazz Confusion komen alle invloeden uit zijn carrière samen, van jazz, rock en latin tot Afrikaanse percussie. De band is te horen op Why? (2014), het eerste studio-album van Baker in 16 jaar. Saxofonist Pee Wee Ellis, bekend van James Brown en Van Morrison, tekende voor een aantal composities, net als Baker zelf. Daarnaast bevat het repertoire stukken van o.a. Wayne Shorter en Sonny Rollins.

‘A legendary name with a superb jazz quartet’ (Relix).

‘Baker’s sound is so imposing and broad, slow and confident. It’s not loud with ambition, but with spirit and intent’ (New York Times).

Deel via social media: