Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-07 07:00:00 • 3 min lezen

Gingerpig Ghost On The Highway

Op 20 februari brengt Gingerpig het derde album Ghost on the Highway uit via Suburban Records in de Benelux, het Duitse MiG-Music neemt de rest van de wereld voor zijn rekening. De releaseshow is op 27 februari in de Mezz in Breda.

 

De titel van de nieuwe plaat van Gingerpig, Ghost on the Highway, is niet zomaar gekozen. Het is een verwijzing naar de muzikale reis van Gingerpig, de passie en de drang die hen nu al drie platen lang voortjaagt. Met Ghost on the Highway benadrukt de Nederlandse rock band dat het niet om de bestemming gaat maar om de (muzikale) reis die je aflegt. Oprichter en frontman van Gingerpig, Boudewijn Bonebakker, is er helder over: "Muziek is mijn manier om m'n persoonlijke ghost on the highway voor te blijven".

 

Ghost On The Highway is de opvolger van The Ways Of The Gingerpig (2011) en Hidden From View (2012), twee albums die Gingerpig een onmisbaar onderdeel maakte van zowel de nationale als de internationale rock scene. Niet lang na The Way Of The Gingerpig volgde een wereldwijde deal met het Duitse label MiG-Music. 

 

Gingerpig, dat ooit als viertal is begonnen, moest na het vertrek van toetsenist Jarno van Es in 2012 een draai geven aan hun sound; een mengelmoes van hard rock, blues en metal. Gingerpig bleek een ijzersterk trio te zijn en het lukte de band om zelfs met een man minder hun krachtige sound te behouden.

 

De lyrics video voor The Nature Of The Fool is onlangs online gegaan en hier te bekijken: http://youtu.be/cDqnROlQvNg

 

Voorafgaand aan de releaseshow op 27 februari is Gingerpig op tour in Spanje en zijn ze op 31 januari te zien zijn in Muziek Cafe Helmond.

 

Links

Website

Facebook

Twitter

 

Live

22/01    Sala Impacto, Plasencia (ES)

23/01    Cafe Cultural Auriense, Ourense (ES)

24/01    La Boca Del Lobo, Madrid (ES)

25/01    Café Teatro La Nube, Bilbao (ES)

26/01    RockSound, Barcelona (ES)

27/01    Pub Eccos, Zaragoza (ES)

28/01    TBA, Valencia (ES)

29/01    Sala Music, Murcia (ES)

31/01    Muziek Cafe, Helmond (NL)

27/02    Mezz, Breda (NL)

Deel via social media: