Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-05 07:00:00 • 12 min lezen

Gipsy Swing in Observant met de Basily Boys

Woensdag 14 december presenteert het JazzPodium Amersfoort de talentvolle Basily Boys. Deze jongste telgen uit de familie Basily speelden al eerder gitaar dan zij konden lopen. In 2008 brachten zij hun debuut uit en sinds die tijd gaat het hard met deze jongens. De aanvang van dit optreden is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Al jarenlang vormen de boys een ‘hot item’ in de muziekwereld. Met hun opzwepende sound laten de Basily Boys de Gipsy jazz van Django Reinhardt weer herleven. De boys weten het publiek te raken het hun virtuositeit en uitstraling. 

Naast optredens op nationale en internationale festivals hebben de Basily’s ook in bekende Nederlandse televisieprogramma’s gespeeld, zoals De Wereld Draait Door, Holland’s Got Talent en Vrije Geluiden. Tevens traden ze op voor Koningin Maxima. Dit hebben ze als zeer bijzonder ervaren. Zelfs bij Gerard Joling bleef het talent van de Basily Boys niet onopgemerkt. Hij nodigde de boys uit om tijdens zijn concerten acte de présence te geven. 

Niemand ontkomt aan de zwoele, maar bovenal meeslepende, klanken van de Gipsy Jazz van Django Reinhardt en de temperamentvolle Spaanse klanken van de Gipsy Kings, die The Basily Boys als geen ander weten te vertolken!

Ook een week later swingt de Observant. Woensdag 21 december brengt de 20-koppige big band Licks & Brains een wervelende Funky Kerstshow met de fantastische Simone Roerade (Mrs. Hips) en het illustere rapcollectief Vlijmscherp. Zeer speciale gast dit jaar is Jared Grant, bekend van de Voice of Holland en een van de beste soulstemmen van Nederland. Er is geen betere manier om de dagen voor Kerst al in de feestsfeer te komen. Aanvang 20:30 uur en de entree is € 7,50 (inclusief een consumptie).

 

Fotograaf: Nico Brons

Deel via social media: