Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-06-28 07:00:00 • 4 min lezen

Gitaarfeest met Steve Vai rondom European Guitar Award te Bergen op Zoom

De Brabantse stad Bergen op Zoom is rondom de uitreiking van de SENA European Guitar Award (SEGA) in de ban van de elektrische gitaar. Op 9 juli krijgt de fameuze Amerikaanse gitarist Steve Vai de award uitgereikt in Gebouw-T . Naast een fraai avondprogramma worden er in de dagen voorafgaand aan de uitreiking in de lokale horeca en in Gebouw-T diverse gitaar-clinics en optredens gegeven.

De festiviteiten rondom de SENA European Guitar Award starten al op donderdag 7 juli. Die avond geeft voormalig Marco Borsato-gitarist Rob Winter samen met sessie- en bluesgitarist Ruben Hoeke een clinic in Gebouw-T. Later die avond kan men genieten van optredens van twee bands van het Amsterdams Conservatorium in café ’t Slik in Bergen op Zoom. De vrijdag wordt gestart met een gitaarclinic door voormalig Anouk- en Keith Caputo-gitarist Jack Pisters gevolgd door een optreden van een groep met louter topmuzikanten in ’t Provoosthuis. Deze topmuzikanten zijn gitarist Xander Hubrecht en bassist Ralf Pouw (band van VanVelzen), toetsenist Stef de Hond (van ondermeer Gare du Nord) en veelgevraagd drummer ‘in het circuit’ Marijn van den Berg (o.a. Jan Akkerman/Trijntje Oosterhuis). Zij zullen ook tijdens de Award-uitreiking de huisband vormen.

Mede-organisator Jean-Paul Heck zegt erg content te zijn met het gehele programma. ,,Het is mooi dat Bergen op Zoom erbij betrokken is. Gebouw-T en de plaatselijke horeca trekken hand in hand met elkaar op. Daarnaast hebben we een waanzinnig line up en is bijvoorbeeld het optreden op vrijdagavond gratis te bezoeken. Een mooiere opmaat voor de eerste SENA European Guitar Award in Bergen op Zoom is niet denkbaar.” Koert Ligtermoet, voorzitter van de SEGA, kijkt uit naar 9 juli. ,,Een prachtige winnaar in een mooie nieuwe locatie. Het is voor ons geweldig dat Steve Vai de prijs in ontvangst neemt. Hij is één van de belangrijkste elektrische gitaristen van de laatste kwart eeuw. Een absolute grootheid dus.”

Tijdens de Award-uitreiking op zaterdag 9 juli zal bovengenoemde huisband de voormalige winnaars Jan Akkerman en Dany Lademacher begeleiden. Adrian Vandenberg die eerder met Vai in de Engelse hardrockband Whitesnake speelde, zal de award uitreiken. Daarnaast treden onder meer zangeres Anneke van Giersbergen, de band Navarone, gitarist Richard Hallebeek en de gitaartalenten Tom Renet en Rick Moonen op. Prijswinnaar Steve Vai sluit met zijn eigen band de avond af. Voor meer informatie, ga naar: www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl

Deel via social media: